Vad är en elektrisk bäddmadrass?

September 23

Elektrisk bäddmadrasser ett alternativ till en elektrisk filt. I stället för att tillhandahålla en värmekälla ovanför kroppen, dessa kuddar ger värme under kroppen. Vissa människor använder bäddmadrass hela natten, om de känner ovanligt kallt på natten. Andra använder dem helt enkelt för att värma upp sängen innan du hoppar i. På så sätt hjälper dynan man undvika chocken av kalla lakan på kalla nätter.

Vissa människor hittade de första versionerna av elektriska bäddmadrasser för att vara lite obehagligt, eftersom man fortfarande hade att brottas med kablar i kudden. Många kände att någonting mjukt över trådarna som tillräcklig komfort. Andra hittade trådarna irriterande, och fann att sova på kuddar utmanande.

Eftersom den initiala tillkomsten av elektriska bäddmadrasser, har ledningar blivit mycket mindre. Således många människor som äger kuddar säger att de donâ € t ens känner trådarna. Även nyare dynor är nu mer energieffektiva. Faktum är att många företag hävdar att använda dessa enheter för en del av natten kan spara pengar eftersom man kan också vända värmen ner till en lägre temperatur utan obehag.

När partners dela säng, får en elektrisk bäddmadrass erbjuda dubbelkommando som en elektrisk filt. På så sätt kan varje partner justera inställningen för individuell komfort. Många tycker att dubbla kontrollerade dynor lösa sömnproblem när en partner är mer mottagliga för värme eller kyla.

Många tycker också att värmen under kroppen kan vara till hjälp för vissa villkor som artrit. Dock bör försiktighet iakttas när en person lider av ett smärtsamt tillstånd som kan vara åldersrelaterad.

Först bör personer som använder elektriska bäddmadrasser eller filtar har tillräcklig kontroll över sina lemmar så att de kan stänga av kudden. Människor som är benägna att glömma att stänga av en elektrisk madrass filt eller dyna bör inte heller använda en, eftersom dynan kan utgöra en brandrisk om de lämnas för länge.

Bebisar ska aldrig använda någon typ av elektrisk uppvärmningsanordning, eftersom de kan vara mer benägna att brännas vid lägre temperaturer, och de kan inte styra temperaturen. Vad bra, rekommenderar experterna inte använder någon typ av elektrisk dyna eller filt på husdjur.

Vidare, de som lider av urininkontinens inte bör använda elektriska bäddmadrasser eller filtar. Detta omfattar en del av de äldre och barn som kanske fortfarande har en och annan natt olyckan. Även mycket osannolikt, existerar en liten risk för elchock från en olycka i natt medan en dyna är påslagen.

  • En elektrisk madrass kudde användes ovanpå en madrass för att ge värme från under kroppen.
  • När partners dela säng, får en elektrisk bäddmadrass erbjuda dubbelkommando så att varje partner kan justera inställningen för individuell komfort.