Värma upp ett kallt rum

December 29

Det verkar som, utan att misslyckas, varje år under vintermånaderna du hör om de stigande kostnaderna för eldningsolja, kol och andra bränslen, oftast precis innan den enorma hastighet vandra elbolaget sticker dig med. Tja, vad kan en människa göra åt att värma upp ett kallt rum, när de har liten eller ingen fonder? Svaret är, för det mesta, den exakta motsatsen till vad du skulle göra kyla ner ett varmt rum. Det finns några ganska billiga fysiska och psykiska förändringar som en person kan göra för sig själva och sina hem för att kompensera och motverka de stigande kostnaderna för energi.

  • Måla. Färgen som du målar ett rum kommer att göra en större intryck på den övergripande temperaturen i ett rum än du tror. Använd några av de varma färgerna i gommen i din inredning systemet. Antingen måla väggarna i olika nyanser av rött, orange eller gula eller använda objekt med de färg i din dekoration system för att hjälpa till att förbättra "känner" i rummet, och göra det lite mer mysigt.
  • Breezes. Till skillnad från under sommaren, vindar på vintern inte är en bra sak. Försök att eliminera alla vindar i ditt hem genom att vinterförvaring, och riktigt väder stripp dörrar och fönster i hela huset. Bara detta kommer att bidra till att öka den totala värme, samt sänka den genomsnittliga värmeräkningen.
  • Klänning. Genom att klä sig i kläder som är gjorda av tjockare material och mer lämpligt för säsongen, även när inomhus, kommer ni att bli varmare totalt. Målet är att vara varmt nog att du ärligt kan säga "Sänk värmen!" inte på grund av räkningen, men eftersom du är varm.
  • Termostat. Håll termostaten inställd en bekväm, men låg, inställning. Min familj och jag håller vår uppsättning på ca 65o, vilket samtidigt cool är fortfarande varmt nog för alla berörda. Den lägre inställning gör att du använder mindre energi för uppvärmning än du skulle med en högre inställning.
  • Shades / Gardiner. Igen, till skillnad under sommaren, på vintern du vill behålla de nyanser öppna så mycket du kan under soltimmar. Detta tillåter solljus (och dess värme) att gå in i, om den inte medger den att avsluta igen, liknar i princip ett växthus. Ett växthus, även i mitt i vintern, är varmt nog att blommor och grönsaker kan växa även om det inte är rätt säsongen.
  • Tänk "Bermuda!" Återigen, tankar ha inflytande över kroppen. Om du tänker på varmare platser eller tider, då din kropp kommer att snart börja bete sig som det är i själva verket varmare än det verkligen är.