Vad är Suicide Watch?

January 15

Självmord klocka hänvisar till en situation där en individ är mycket noga för att se till att hon inte tar sitt eget liv eller på annat sätt skada sig själv. Beroende på stabiliteten hos patienten, kan denna typ av självmordsprevention antingen vara regelbunden eller extremt intensiv. Denna praxis sker oftast i psykiatriska avdelningar, sjukhus eller fängelser.

Att sättas under denna övervakningsprocess, måste en individ anses ett hot mot sig själv. En person kan kontrollera sig själv till en psykiatrisk avdelning på egen fri vilja, om hon är självmordsbenägen. Om hon redan hade försökt eller hotat självmord, dock kan poliser eller sjukhustjänstemän tvinga henne att checka in.

Hon kommer då brukar läggas på självmord watch omedelbart och övervakas noga. Detta kallas ofta en ofrivillig psykiatrisk håll. I delstaten Kalifornien, till exempel, detta kallas en 5150. Detta avser avsnitt 5150 i Kalifornien välfärd och Institutioner kod, som gör en officer eller läkare för att frihetsberöva personer som anses vara ett hot mot sig själva eller andra .

Patienter som är placerade på självmord watch placeras i en miljö som gör det extremt svårt att skada sig själva. Detta är ofta ett helt kalt rum med ingenting på väggar eller tak. Många gånger är det enda i rummet en nakna madrass. Dessa patienter är inte heller tillåtet att ha något som de kan möjligen skada sig själva, inklusive rakhyvlar, skosnören, bälten, elektroniska apparater, och ibland lakan. I vissa fall kan patienterna vara nästan naken med något att bära, men en tunn papper eller bomull klänning.

Alla patienter under självmord watch följs noga, men vissa mer än andra. Många rum där självmords watch patienterna hålls övervakas via övervakningskamera 24 timmar om dygnet. Under ett intervall självmord klocka måste patienterna kontrolleras på av en sjuksköterska, läkare, eller vakt vid vissa tider, oftast var 15 eller 30 minuter. Måste kontrolleras patienten under vart och ett av dessa besök för att se till att hon lever och mår bra. I svåra fall, är en patient vanligtvis placeras under ständig vakt, där en läkare, sjuksköterska eller skyddet är inom räckhåll hela tiden.

Förutom psykiatriska avdelningar, är självmord klocka ganska vanligt i många fängelser eftersom det ofta finns en hög grad av självmord och försök bland intagna. Fängelse tjänstemän instrueras att hålla alla farliga föremål borta från de intagna för att hålla dem från att skada någon annan eller sig själva. Om en fånge begår självmord under sin fängelsevistelser, många gånger vakterna och andra fängelsetjänstemän kan hållas ansvariga.

  • Individer som planerar eller hotar självmord ofta sätta på självmord watch.
  • Självmord klocka kan behövas om en person är misstänkt för att missbruka mediciner.
  • En person som anses vara ett hot mot sig själv kan placeras på självmord watch.
  • Självmord klocka kan krävas när någon har hotat självmord.