Hur du väljer tyg för Quilting

March 10

Ett täcke handlar om tyget som används för att göra det. Visst thereâ € s vadd och uppbackning, men utformningen och integritet ett täcke kommer från tygerna du väljer att komponera den. Använd tipsen i följande lista när du väljer tyger för ditt senaste täcke eller för din stash av material för framtida täcken:

  • Köper alltid tyg 100 procent bomull för dina täcken. Undvik allt som har polyesterfibrer. Bomull hanterar vackert, innehar ett veck väl, och ISNA € t hal mellan fingrarna. Itâ € s också det traditionella valet för quiltning.
  • Välj tyger som kompletterar varandra snarare än konflikt. Till exempel, om du väljer en storskalig blommig som centrum i ditt täcke, komplettera den med två eller tre mindre tryckta tyger som don € t konkurrera om visuell uppmärksamhet med stora print. Välj även färger som liknar de som används i större tryck.
  • Var äventyrlig. Hålla sig till alla småskaliga utskrifter gör ett täcke se ut itâ € är gjord av massivt tyger när de ses från ett avstånd. Varierande omfattningen av tygdesigner tillägger intresse från både när och fjärran.
  • Prova något utöver det vanliga då och då. Blanda upp saker genom att experimentera med vävda plädar eller varma, fuzzy quilterâ € s tvättlappar. Du kan även blanda tvättlappar med regelbundna bomullstyger; i själva verket, flanell täcke ryggen är underbart mysig!
  • När du är osäker, välj tyger från samma kollektion. Tyg tillverkare göra jobbet åt dig så genom att skapa samlingar av tyger i olika färger och utskriftsskalor avsedda att användas tillsammans så att du kan vara säker på att allt fungerar bra tillsammans. Dessutom ibland butikspersonalen montera kollektioner som går bra ihop, bara för att ge dig några extra idéer att fundera.
  • Pop tyget i tvättmaskinen så fort du kommer hem, sedan torrt och tryck före förvaring. Att ta hand om detta prep arbete tidigt på garantier för att de tyger i din stash är alltid redo att använda när inspirationen slår.