Vad är en Maternity Pillow?

October 23

Den som har överlevt glädjen av graviditeten vet värdet av en bra moderskap kudde. Moderskaps kudde var avsedd att lindra komfort och medicinska frågor en gravid kvinna ansikten samtidigt som man försöker få en god natts sömn. Eftersom graviditeten framskrider, den ökande vikten på barnet och livmodern innebär nya problem för mamman.

Genom den andra trimestern, är det allt svårare för mamman att sova på hennes sida och rygg av flera skäl. Sova på rygg kan inte bara vara obehagligt, men kan vara medicinskt osäkra liksom. Denna position sätter hela tyngden av livmodern på en kvinnas rygg, tarmar och nedre hålvenen, vilket kan leda till ryggsmärtor, hemorrojder, dålig matsmältning, svullna armar och ben, nedsatt cirkulation, andningssvårigheter, och även en blodtrycks. Många en gravid kvinna har slängt och vände i sökandet efter den perfekta placeringen av kuddar som ger dem tillräcklig komfort och stöd. En resa till badrummet skickar systemet i oordning, vilket leder till nästa rad justeringar och manövrer för att få bekväm - vilket resulterar i mindre sömn och en störd sömnpartner.

Experterna är överens om att det bästa läget för en gravid kvinna att sova i är på hennes vänstra sida, vilket gör det möjligt för bästa cirkulation. Före tillkomsten av moderskap kudde, var gravida kvinnor tvingas nöja sig med vanliga gamla säng kuddar. Idag finns det ett stort utbud av produkter som finns som stödjer magen och nedre delen av ryggen, samtidigt som det hjälper att anpassa höfterna, alla med målet att lindra stress av graviditeten - om så bara för ett par timmar på natten. Många produkter kan lätt omvandlas till ammande kuddar efter det att barnet är fött.

Det finns fyra generella typer av moderskap kudde:

En moderskap kudde gör en stor gåva för någon sömn berövas mamma-till-vara - eller hennes lika sömn berövade man.

  • Den bästa sömn läge för en gravid kvinna är på hennes vänstra sida.
  • Mamma kuddar är utformade för att lindra obehag upplevs av gravida kvinnor vid sänggåendet.
  • En gravid kvinna kan ha en mamma kudde.