Hur kan jag Minimera Växt Allergier?

October 27

Växt allergier föra nysningar, rinnande ögon, kliande hud, och milda huvudvärk till olyckliga drabbade. Det finns många sätt att minimera din exponering och reaktion på pollen från växter. Du kan minska svårighetsgraden av dina symtom och öka antalet symtomfria dagar. Små förändringar i din klädsel, vanor, landskapsarkitektur, och medvetenhet kommer att föra snabb men varaktig lindring.

Alla växt allergier är resultatet av puffar av pollen som cirkulerar i luften. Pollen fastnar på kläderna och huden och i ögonen, näsan och munnen. Du kan minimera din exponering genom att bära en hatt, solglasögon, långa ärmar och långa byxor. Den pollen kan även bo i ditt hår och fortsätta sin irritation. Sanera själv efter att du har varit ute efter att byta kläder och ta en dusch.

För en mer komplett diet för att undvika pollen, gå utanför så lite som möjligt och göra dina inomhusmiljöer pollen fritt. Håll luftfilter i din luftrenare, luftkonditionering eller fläktar rent. Kör med dina fönster upp och ventilerna stängda. Delegera utomhus sysslor till en professionell tjänst eller andra medlemmar i ditt hushåll. Gör inte saker som klippa gräset, kratta, svepgångbanor, trimma buskar och växter, ogräs, kompost, spridda marktäckning, eller ens samla grönsaker eller blommor.

Flera nationella myndigheter att hålla reda på vad som kallas en "pollen räkna." Detta nummer ger en daglig uppskattning av hur mycket pollen cirkulerar i luften i närheten av där du bor. Kontroll detta nummer varnar dig om du stöter på en högrisk dag. Prova att ta extra försiktighetsåtgärder för att undvika växt allergier. Pollen är alltid speciellt högt på morgonen, så schema dina ärenden för eftermiddagen.

Om du har mer permanent kontroll över din front och bakgård, gräsmatta, och grannens landskapsarkitektur, kan du ta permanenta åtgärder för att eliminera produktionen som pollen i första hand. Endast manliga växter släpper ut stora mängder pollen i luften. Uppmuntra ditt hushåll, grannar och grannskap planeringskommittéer att plantera endast kvinnliga träd och buskar.

Bedöm din egen egendom för hög pollenväxter. Träd som lönn, björk, ceder, valnöt, cypress, alm, hickory, poppel, ask och lönn är inte att föredra. Bermuda gräs, malört, och ambrosia är vanliga växter som orsakar hösnuva och växt allergier. Hålla din gräsmatta prydligt klippt kommer att hålla gräset från blommande alls. Applicera ogräsmedel eller utsäde konkurrerande växter för att eliminera ogräs. Till exempel kan du ersätta en sluttning av ogräs med inhemska blommor som inte kommer att skapa så mycket pollen.

  • En person som är känslig för utomhus allergener bör planera sina utflykter när luftburna patogener är på ett minimum.
  • Solglasögon kan hjälpa till att hålla allergener från att komma i dina ögon.
  • En inomhus luftfilter kan hjälpa till att minimera allergier.
  • En kvinna med växt allergier.
  • Pollenallergi är säsongsbetonad och allmänhet påverkar människor under vår- och sommarmånaderna.