Vilka typer av jobb finns tillgängliga i musikbranschen?

September 24

Det finns många typer av jobb finns tillgängliga i musikbranschen. Karriärer kan hittas i detaljhandeln, som arbetar med enskilda artister, förlag, inspelning och mycket mer. De med en väl avstämd öra och ett företag eller juridisk bakgrund är mest lämpade för ett yrke i musikbranschen. Många musikskolor erbjuder nu examina i Music Business som ger eleverna de kunskaper som krävs för att börja en karriär inom branschen.

Det finns flera yrken som innebär arbete med enskilda artister eller band. En konstnär manager hanterar alla ekonomiska mellanhavanden av konstnären samt ger råd om kreativa beslut. De har oftast en grundläggande kunskap om redovisning, förhandla, management och juridiska frågor. Tvärtemot vad många tror, ​​inte en konstnär chef inte alltid hantera bokning av bandet i arenor. Den bokningsagent arbetar med initiativtagare och arenor för att fastställa det pris som en handling kan kräva.

Andra positioner som är väsentliga för den populära framgång för ett band är de inblandade i touring. Touring samordnare hantera resor, budgetering och logi för bandet. Väghållare är särskilt ansvarig för vad som händer på vägen. De övervakar utrustning, ljud och ljuspersonal. Ljudtekniker ställa in och placera ljudutrustning och övervaka den under föreställningen, ofta arbetar locket.

De med en rättslig bakgrund har flera möjligheter som finns för dem. En underhållning advokat hanterar frågor som upphovsrätt, lagar som reglerar avtal och kontrakt mellan konstnärer, chefer, förläggare, agenter och andra. Det finns flera kapacitet att de kan fungera i inom musikbranschen som artist, skivbolag och förlag både alla behöver juridisk rådgivning.

Det finns många yrken inom skivindustrin, bortsett från att faktiskt köra en inspelningsstudio. Rekord företagsledare som presidenter, vice ordförande och styrelseledamöter köra dagliga verksamheten i bolaget. Konstnär och repertoar (A & R) samordnare hitta talang för företaget. De är de som besöker klubbar och leta efter nya talanger. De lyssnar på demos och även scout låtskrivare för att ge musiken till den egna talanger. A & R administratörer hålla samordnarna inom budget.

Initiativtagare arbetar med konserter eller radiostationer. Vissa är specialiserade på föreställningar, ofta betalar för alla kostnader upp front med löfte om en god återbetalning baserat på hur väl de kan främja evenemanget. En radiopromotor ger nya artister till radioapparater för att få exponering för dem. De är oftast fristående entreprenörer som betalas av ett skivbolag.

Publicister kommunicera med pressen för att främja en konstnär. De främjar till tidningar, tidskrifter och tv för att få konstnären i nyheterna och ordna intervjuer i dessa forum. De arbetar också nära med A & R avdelningar för att främja sina artister till skivbolag.

Det finns många försäljningsrelaterade lediga också. Säljare arbete att sälja album till detaljhandeln och arbetar som direkta representanter för skivbolaget till dessa butiker. Fält merchandisers distribuera och merchandise produkten när den är inom affären. De levererar album och inrätta displayer när det behövs.

Förlagsbranschen är en annan bransch än har olika typer av lediga. Publicister i allmänhet arbete att förvärva upphovsrätten till låtar och publicera och främja dem. Ungefär som skivindustrin, det finns positioner i management, marknadsföring, copyrighting, försäljning och scouting.

Detaljhandeln och ledning är ett annat område med en uppsjö av yrken för dem som är intresserade i musikbranschen. Dessa butiker säljer oftast bandinstrument detaljhandel och pianon, noter och tillbehör. De som i en musikaffär vanligtvis måste ha en grundläggande kunskap om många olika typer av instrument.

Precis som alla andra branscher finns det börjar positioner i varje aspekt av verksamheten. De med grader måste ofta börja på botten och arbeta sig upp i förvaltningen precis som med alla andra företag. Underhållning i allmänhet är en extremt konkurrensutsatt bransch och ingen bör förvänta sig att gå in i en glamorös läge precis utanför startplattan. För dem med tålamod och flit som är villiga att arbeta i grundläggande ståndpunkter till att börja med, kan en karriär i musikbranschen vara en utmärkt blandning av affärer och konst.

  • Många inspelnings etiketter hålla studiomusiker under kontrakt.
  • Violinists kan spela som en del av en symfoni.
  • Många jobb i musikbranschen involverar planering, bokning och iscensätta livekonserter.
  • Vissa människor arbetar inom skivindustrin.
  • Musik tagare publicera livekonserter.
  • En talangscout kan bidra nya talanger in i musikbranschen.