Vad är Tovat Soap?

August 14

Hopfiltad tvål är tvål som är insvept i filten, vilket eliminerar behovet av en separat tvättlapp. Denna typ av tvål i allmänhet görs genom att linda en tvål i ull, sedan tillämpa vatten och friktion tills fiberduk av ylle. Den tovning processen orsakar normalt ullen att krympa tätt runt tvål. Ull har generellt naturliga antiseptiska egenskaper, så filtad tvål oftast förblir ren, om den får torka ordentligt efter varje användning. Lagret av tovning över tvålen kan oftast återanvändas, och många fans av tovad tvål skära helt enkelt öppna den tomma filten påsen efter tvålen är borta, och sätta i en annan bar tvål.

Dessa tvålar är tillgängliga från ett antal tillverkare. Dekorativa handen, såsom ränder, prickar, eller till och med former, kan arbetas in i ullen under tovning att förbättra utseendet på den färdiga produkten. Olika typer av tvål kan filtade. Marino ull anses allmänt idealisk för tovning tvål. Andra lämpliga ull inkluderar angora och alpacka. Tvål kan i allmänhet endast framgångsrikt filtade när någon typ av verkliga ull används.

Processen för tovning tvål är typiskt tillräckligt enkel för att vara klar för hand hemma. Handgjorda eller kommersiellt tillverkade tvålar kan filtade. Tovning ull, varmt och kallt vatten, sax och en torkställning är bland de saker oftast behövs för att göra hemmagjord tovad tvål.

De som vill göra tovade tvål hemma i allmänhet rekommenderas att börja med att linda en vanlig tvål i en bit tovning ull. Vissa människor klumpa ihop bitar av tvål för att skapa en större bar. Ullen bör generellt lindas hela vägen runt tvålen. Stråk av varierande färger kan skiktas runt tvålen för att skapa mer tilltalande design.

När tvålen har insvept i ull, är varmvatten vanligtvis används för att grundligt men långsamt fukta ullen och tvål. Detta börjar typiskt tovning processen. När tvål och ull är fuktiga bör ullen generellt gnidas i cirkelrörelser, klämde och allmänt manipuleras med händerna. Eftersom ullen börjar filt, kommer det långsamt att ansluta sig till formen av tvålen.

Man kan oftast förvänta ganska lite lödder under tvål tovning. Tecken på tovning inkluderar uppkomsten av stora veck i ullen. Filtad ull normalt linda tätt runt tvål, och kan inte tas bort utan att skära av. Kallt vatten rekommenderas generellt att tvätta bort överflödigt skum efter tvål tovning, eftersom kallt vatten kan bidra till att ytterligare krympa filtskiktet.