Vad är skillnaden mellan en Frontmatad och toppmatade tvättmaskin?

October 9

Det finns många skillnader mellan en frontmatad och toppmatad tvättmaskin. De flesta människor har fortfarande den traditionella toppmatad maskin. De är billigare än frontmatade typ, men i slutändan, kan toppladdare kosta mer pengar i energi- och vattenkostnader. Det finns kompromisser med varje typ av tvättmaskin, och massor av saker att tänka på för någon som planerar på att köpa en ny.

En toppmatad tvättmaskin är mest bekant för människor, även om de kan ha sett frontmatade maskiner i laundromats eller alltmer i apparaten butiker. Topp lastare använder en agitator som snurrar soapy kläder att hjälpa till att få ut smuts. Brickan avlopp, ger mer vatten för att skölja och sedan snurrar kläderna för att vrida ur överflödigt vatten. Kläder placeras i spinn korgen via toppen av maskinen, och locket kan öppnas vid vissa tidpunkter i cykeln för att lägga till något annat.

En frontmatad tvättmaskin använder mindre energi och inte har en omrörare. Denna typ är oftast mildare på kläder, eftersom den använder gravitationen för att snurra dem, vilket hjälper till att spara energi och förlänga livslängden på kläder. Dessa maskiner använder mindre vatten och tvättmedel, vilket kan vara en stor besparing på vatten kostnader, och de kan oftast fyllas med mer kläder. De kan inte öppnas när de kör, dock så dagarna av att lägga till en bortglömd strumpa till ett parti som tvättas är över.

Frontlastare varierar i storlek men många kan ta upp mindre plats än toppladdare. Det är ofta möjligt att stapla en tork ovanpå en frontmatad maskin, men den här funktionen är oftast bara finns i toppladdare som är mycket liten och kommer inte rymma stora partier. En frontlastare kan vara ett bättre val för någon som behöver spara på utrymme men ändå vill ha en ganska bra storlek tvättmaskin

Det finns vissa fördelar med att toppmatad tvättmaskin för personer med rygg, knä, eller nackproblem. Det kan vara lättare att lasta och lossa en topp lastare, eftersom mindre böjning kan vara inblandade. De flesta torktumlare är frontmatad, dock så denna åtgärd kan inte helt elimineras.

I allmänhet toppmatade tvättmaskiner är inte så effektiva som frontlastare, med användning av mer energi och vatten, och kläder tvättas i dem tenderar att ha en kortare livslängd. Köparen kan gynnas på kort sikt, men eftersom de ofta betydligt billigare. För människor som har råd frontlastaren och som inte har problem med hur kläderna är laddade, kan det vara det bästa valet. I vissa stater och länder, kan köparna ens kvalificera sig för en energirabatt om de köper en frontmatad maskin.

  • Frontmatade tvättmaskiner tenderar att vara tystare, men dyrare, än andra typer.
  • Frontlastare använda mindre tvättmedel.
  • En toppmatad tvättmaskin använder en omrörare, medan en frontmatad maskin gör det inte.
  • Top lastmaskiner kan vara tuffare på tyger grund av agitation metoden.
  • Frontmatad tvättmaskiner förbrukar mindre energi.
  • Frontmatade tvättmaskiner använder inte en agitator och är därför skonsammare för kläderna.