Vilka är Medicinsk användning av Scutellaria baicalensis?

September 19

Scutellaria baicalensis, även känd som Baikal kalott eller huang qin, används ofta i homeopatisk medicin. Eftersom det har egenskaper som fungerar som en anti-inflammatorisk, antioxidant och anti-allergen, är det ofta används för att behandla feber, hosta, diarré, urin villkor, allergisk rinit, och pipande andning. Dessutom är vissa människor tror örten är bra att behandla sekundära sjukdomar orsakade av diabetes och cancer.

Native till Kina, Ryssland, Mongoliet, Korea och Japan, har Scutellaria baicalensis använts i kinesisk medicin i tusentals år. I själva verket, i 1970-talet, var 92 trä tabletter hittades i nordvästra Kina som dateras tillbaka till det andra århundradet, vilket tyder på att de gamla kinesiska folket använde örten för en mängd olika krämpor. Den växer bra i öppna områden och på soliga sluttningar. Den växer ofta allt från 1 fot (0,3 m) till (1,2 m) 4 meter i höjd och har spjutformade blad med blå-lila blommor.

Roten är den enda delen av Scutellaria baicalensis som används, och det är normalt skördas när anläggningen är tre eller fyra år. Det görs ofta i ett avkok för att behandla feber bröst förkylningar. I dessa fall är avkok eller kokt rot vanligtvis konsumeras, som en te, tre gånger varje dag. I andra fall är en tinktur görs genom blötläggning av roten i alkohol. Därefter 40 droppar eller så av tinktur sätts till vatten och konsumeras tre gånger om dagen för att behandla allergiska reaktioner, såsom hösnuva.

Forskning har visat att flavonoider i Scutellaria baicalensis är till hjälp vid behandling av allergier och luftvägsbesvär, såsom astma, nässelutslag, eksem och hösnuva. De flavonoider fungerar genom att förhindra inflammation i kroppen från allergiska reaktioner. Dessutom har vissa grundläggande upptäckter visat att det kan behandla bronkit, allergisk rinit, högt blodtryck, dysenteri, och till och med hepatit. Vissa laboratoriestudier tyder på att det kan ha cancer egenskaper också. Mer forskning behöver göras innan den kan rekommenderas för att behandla dessa villkor, dock.

Som med alla läkemedel eller ört, bör en läkare konsulteras innan du använder Scutellaria baicalensis. Dessutom bör det endast köpas från en ansedd homeopatisk apotek. Vissa åtgärder har förorenats med en växt som ser väldigt lik Baikal kalott, men biverkningarna kan vara ganska svår och kan även orsaka leverskador eller hepatit. Biverkningar som rapporterats från Baikal kalott inkluderar kramper, förvirring och stupor. Dessutom bör det inte användas i kombination med blodförtunnande läkemedel.

  • Scutellaria baicalensis innehåller flavonoider som har visat sig hjälpa behandla eksem.
  • Vissa traditionella healers och homeopater använder Scutellaria baicalensis att behandla feber och bröst förkylningar.
  • Scutellaria baicalensis används ofta för att behandla hösnuva.