Vad är Veckat Shades?

November 23

Fönster nyanser är en gammal och traditionell metod för att styra ljuset som kommer in i ett rum. Veckat nyanser ger modefärger och även mönster, men konsistensen är en av deras bästa egenskaper.

Nyanser finns i alla former och storlekar, allt från en enkel veckad skugga till en skräddarsydd romersk veckad skugga. Men det finns två grundtyper inom kategorin "veckade nyanser" -en sann veckad blinda med en enkel sicksack-eller honungskaka konfiguration; eller ett mjukt tyg behandling som fälls upp i sig högst upp i fönsterramen. Båda stilarna kan vara en insida mount, vilket innebär fixturen stannar med ramen i fönstret från karmen till jamb; eller, en utanför fäste, som är fäst över toppen av fönsterformning.

Flera blinda och skugga företag tillverkar veckade nyanser, med sådana välkända namn som Bali, Hunter Douglas, Graber, Smith + Noble och mer. Det finns flera fördelar med att välja dessa varumärken: de har permanenta veck, det finns valfria ogenomskinliga eller blackout liners mörkare ett rum, och de kan öppnas antingen uppifrån och ner, eller bottom-up eller båda. Och allt kan utrustas med en fjärrkontroll för motoriserad öppning och stängning. Om du har små barn, fråga om linspärr funktion eller be att få se hur knapar fungerar, för att förhindra att ett barn från kvävning eller trasslar in sladden.

Installation av nyanser är en dröm, eftersom de kan skäras i anpassade storlekar, vanligtvis kör 12-96-inches högt till 13-144-inches bred. Och idag, kan veckade nyanser användas på franska dörrar, takfönster och det finns även böjda nyanser att rymma speciella fönsterkonfigurationer såsom runda fönster, välvda fönster, och ögonlocks-stil fönster. I grund och botten dessa typer av veckade nyanser hänga på fönstren som måste screenas för privatlivet, men där isoleringen är inte så viktigt, eller när du bara vill ha möjlighet att föra maximalt dagsljus in i ett rum. Vissa konsumenter gillar veckade nyanser eftersom de känner att de är renare än dammiga gamla draperi. Veckat nyanser kan rengöras med en dammtrasa, en vakuum kvarstad, forcerad luft; eller genom punkt rengöring med ett milt rengöringsmedel.

Den andra typen är den mjukt tyg veckade skugga skapad med många meter tyg och det finns flera stilar, typiskt: Roman nyanser, skräddarsydda, plana horisontella veck av tyg som reser sig en vik över den andra; veckade ballong nyanser, en mjukare, mindre skräddarsydd alternativet med mjuka motveck; och den österrikiska gardinen, fullt tyg som rynkas mellan vertikala rader av ringar. Alla dessa stilar beroende av en vertikal rigg. Rader av ringtejp eller enskilda ringar sys in i konstruktionen av gardinen och sedan en sladd fästs länka dem helt och hållet, så en enkel dragning på sladden gör hela skuggan hissen.