Hur behandlar jag en Småbarn Head Injury?

November 28

Småbarn är bara att lära sig gå, springa och hoppa. Som sådana är de vanligtvis har fler möjligheter att stöta sina huvuden än äldre barn. Att veta hur man ska behandla ett barn skallskada kan vara mycket viktigt för föräldrar och vårdgivare. Behandling av denna typ av skada kräver en vuxen att bedöma skadan, ge första hjälpen, och besluta om professionell medicinsk vård behövs.

Vid behandling ett litet barn skallskada, bör ansvarig vuxen leta efter tecken på allvarliga skador. Sådana tecken är kraftig blödning, blödning från ögon, näsa eller öron, andningssvårigheter eller tala, förlamning i någon del av kroppen, och passerar ut. Han bör också leta efter skador på andra delar av kroppen, såsom ben extremiteterna, ryggraden och nacken. Om vuxna misstänker en skada är allvarligare än en bula på huvudet, bör han ringa för akut medicinsk hjälp på en gång. Om barnets hals är skadad, bör han inte flytta barn medan han väntar på medicinsk hjälp att komma fram.

Om det inte finns några omedelbara tecken på allvarliga skador, kan en vuxen börja behandla ett barn skallskada hemma. Hålla en kylklamp, vid 20-minuters intervaller, till den stötte delen av huvudet kan bidra till att minska svullnad. Om barnet är blödning, kan ansvarig vuxen använda en ren trasa för att trycka mot området och uppmuntra blödningen att sluta. Denna metod fungerar normalt för repor och ytliga skärsår på en childâ € s ansikte eller hårbotten. Om vuxna noterar en stor jack eller punktering, kan han använda en trasa för att komprimera och området för att försöka stoppa blödningen, men han bör kräva akut medicinsk hjälp också.

Många småbarn upplever huvudvärk efter skallskador. En dos av acetaminofen kan hjälpa till i ett sådant fall. Itâ € s viktigt att läsa flaskan för korrekt dosering information eller konsultera en läkare innan du ger ett litet barn denna medicin.

Även om det är möjligt att behandla ett barn skallskada hemma, bör en vuxen fortsätta att observera barnet för varningsskyltar efter att göra honom bekväm. Detta innebär att notera om han är mentalt alert och pratar eller agerar normalt. Medan han kanske inte vill spela om heâ € s blivit sårad eller skrämd av skadan, shouldnâ han € t verkar slö, svårare att förstå än normalt, eller inte kan fokusera med ögonen.

Även efter den kritiska perioden första hjälpen har gått, kan det ändå vara nödvändigt för en läkare eller akutmottagning personal för att behandla ett barn skallskada. Om barnet kräks mer än två gånger, verkar oförmögen att förstå vad folk säger till honom, eller har svårt att hålla balansen, han behöver medicinsk utvärdering. Likaså om han har svår huvudet smärta, gråter oavbrutet i mer än en timme, eller är ovanligt blek, är en resa till en läkare eller akutmottagningen nog en bra idé.

  • En kylklamp, vilket kan minska svullnad från en huvudskada.
  • Skallskador som leder till medvetslöshet kräver akut läkarvård på en lokal pediatrisk ER.
  • Föräldrar bör ta med sig barn till en läkare omedelbart om allvarliga symtom uppträder som ett resultat av en huvudskada.
  • Ett barn som är ännu medvetslös i några sekunder bör undersökas av läkare eller sjuksköterska omedelbart.