Vad är en medicin Bag?

March 28

En medicin väska är en påse som innehåller objekt som har särskild betydelse för ägaren. Varje medicinväska är lika individuell som dess ägare, så inga två medicinpåsar kommer att ha samma innehåll. Poster som vanligen ingår i ett läkemedel påse inkluderar örter, stenar, snäckor, fjädrar, djurhud, päls, tänder eller klor. Ett läkemedel påse ofta bärs för skydd, healing eller vägledning, och är nära kopplad till det andliga livet av den person som bär den. Denna heliga påsen är oftast gjorda av läder och ofta sport en målad eller pärlstav design.

Den indianska medicin väska kommer i många storlekar. Vissa påsar har långa snören och kan bäras runt halsen. Andra tuck i fickan eller handväskan eller kan fästas på ett bälte och slitna i midjan.

Man tror att användningen av medicin påsar började för mer än 5000 år sedan. De frysta resterna av en neolitiska man som levde omkring 3300 f Kr hittades i Alperna 1991. Han hade en medicin väska, och spår av medicinalväxter hittades i hans mage.

Många av de tidiga medicinpåsar fanns stora buntar som gjordes och inte slitna. Shamaner och medicin män höll medicin buntar fyllda med ceremoniella föremål som ofta bestod av heliga örter som sweetgrass, salvia och cederträ; smuts, en kotte, eller sten från en helig plats; skallror; kvartskristaller; och ceremoniella huvudbonader. Native American män i vissa stammar transporteras runt en medicin bunt vägen moderna kvinnor tote sina plånböcker.

Den indianska begreppet medicin är annorlunda än den traditionella västerländska uppfattning. Medicin i den traditionella indianska trossystem avses minst läkning. Det avser också magi, förmågan att kontakta andar, och att ta emot omen och vägledning från dem.

Totemdjur en framträdande plats i den indianska världsbild, och representationer av ett eller flera djur är ofta bevarade i en medicinpåse. En sten grovt formad som en björn, örn, varg, eller annat djur heligt för individen vanligen till ett läkemedel påse. Som person genomgår olika livserfarenheter, tillägger han minnen, som finns heliga föremål såsom fjädrar eller djur klor och andra objekt med speciell betydelse för hans läkarväska. Medicin påsar används fortfarande av många indianer i dag. Vissa människor som arena € t indianska men som har ett intresse i att kultur och andlig tradition användning medicin påsar för att hedra denna tradition och som en del av sina egna andliga resor.

  • Kottar är ibland ingår i medicinpåsar.