Är det säkert att använda en nyfödd Positioner?

March 1

Den stora majoriteten av vårdpersonal och konsumentsäkerhetsorgan rekommenderar mot användningen av nyfödda läges. Ofta marknadsförs som minskar risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS), från och med 2011, det finns ingen forskning som visar att detta är sant. Dessa poster, som syftar till att hålla ett spädbarn på hans eller hennes rygg eller sida medan du sover, kan potentiellt leda till kvävning. Nyfödda läges ofta tippad som att vara till hjälp för spädbarn lider av reflux, men justera spjälsäng madrass kan ge samma resultat utan risk för att använda ett av dessa objekt.

En nyfödd lägesstäl kommer i två olika former: en som ger stöd på vardera sidan av barnet för att hålla honom eller henne liggande på rygg, eller en kil som hjälper till att höja childâ € s huvud ovanför fötterna. Läges är placerade inuti en krubba, och barnet är centrerad på objektet. Rullarna placerade på vardera sidan är till för att hålla ett spädbarn på ett ställe medan du sover, hindrar honom eller henne från att rulla in på hans eller hennes sida eller mage.

Den nuvarande rekommendationen för spädbarn som skall placeras på ryggen för att sova för att minska de fall av plötslig spädbarnsdöd uppmanas tillverkarna att göra dessa objekt och, eftersom de är tänkta att hålla ett barn på hans eller hennes rygg, marknad dem förhindra denna tragedi. Trots denna teori, många barnläkare tror att när ett barn kan välta när du sover, risken för honom eller henne sova på hans eller hennes mage passerar. Från och med 2011 har inget företag som säljer nyfödda läges kunnat ge någon verifierbar forskning som visar att dess påståenden är sanna.

I USA, Federal Drug Administration och Consumer Product Safety Commission har märkt nyfödda sömnläges som osäkra för användning. Båda byråerna citerar en ökad risk för kvävning ska barnet rulla över i hans eller hennes sömn och fastnar, kvävande på läges. Eftersom det inte finns någon forskning som visar att plötslig spädbarnsdöd minskar med hjälp av en nyfödd lägesstäl och det faktum att det finns en ökad risk för kvävning, flera stora återförsäljare världen över har sedan slutat sälja objektet.

För barn som lider av reflux, vilket är vanligt i de första sex månaderna av en Infanta € s liv, är en kil nyfödd lägesstäl rekommenderas ofta att lyfta en childâ € s huvud medan han eller hon sover. Detta kan bidra till att minska obehag som ofta förknippas med återflöde. Även om detta anses vara en giltig oro för många föräldrar och vårdgivare, många barnläkare tror att risken att använda en nyfödd lägesstäl uppväger den lilla fördelen med att höja childâ € s huvud.

Om reflux är en fråga, är det ofta rekommenderat att justera madrassen i spjälsängen istället för att använda en lägesställare. För krubba madrass som kan justeras upp eller ner, kan endast en ände av madrassen justeras till en lägre position, som ger samma fördelar av att använda en nyfödd positionerare utan riskerna. I spjälsängar som inte justerbar, kan en rullad handduk placeras under madrassen i ena änden för att hjälpa höja childâ € s huvud så att han eller hon kan sova mer bekvämt. Vid inställning av en spjälsäng madrass, är det viktigt att se till att madrassen inte skrynkla eller böja i mitten, eftersom detta kan också utgöra en kvävningsrisk. Innan du gör några ändringar i en childâ € s spjälsäng eller med hjälp av en nyfödd läges, föräldrar och vårdgivare bör diskutera alla alternativ med en pålitlig och erfaren barnläkare.

  • Det finns ingen forskning som visar att SIDS minskas med användning av en nyfödd lägesställare.
  • Bebisar sover på magen kan leda till ökad risk för plötslig död.