Återställa bredbandsmodem

January 24

Ibland kan du förlora din anslutning till Internet. Det lokala nätverket är okej: Du kan fortfarande komma åt nätverksskrivare. Och tillgång till de hårddiskar är bara bra, men Internet är helt onåbar.

Det första är att kontrollera om lamporna på modemet fungerar korrekt. Är modemet får en signal? Om inte, är det problem med din Internetleverantör (ISP).

Nästa, prova att stänga av modemet och sedan på igen. Genom att cykla till MODEMA € s makt på detta sätt, kan du ofta vaknar upp och det då det återansluter dess själv till Internet igen. (Vanligtvis kraftcykellösningen fixar cirka 90 procent av bredbandsmodemproblem.)

När du slår av modemet och doesnâ € t arbete, prova att stänga av modemet och routern. Vänta en besvärjelse. Vänd modemet igen. Vänta. Vänd routern igen. Vid den tidpunkten, bör hela systemet vara igång och dina datorer kan se varandra och använda Internet.

Om, efter allt detta, ändå doesnâ nätverks € t arbete och tillgång till Internet ser ut som en urblekt minne, ringa din ISP för teknisk support är den bästa metoden.