Vad bör jag tänka när man köper en Laminator?

August 8

Laminatorer är bra verktyg som ger alla typer av grafik en extra touch av professionellt utseende samt skydda grafiken från skada. Många företag använder laminatorer att producera sådant som affischer, skärmar för användning i utställningar och plakat för kongresser. På grund av det stora utbudet av lamine projekt, kan det vara lite svårt att välja rätt Laminator för dina behov. Här är några förslag på hur man köper en laminator som kommer att ge utmärkt service.

Din första fråga när man köper en laminator är att bestämma vilken typ av lamine projekt du regelbundet ta på. En av de mer grundläggande modeller kommer att fungera fint om du tenderar att producera affischer eller andra enkla platta grafik. Men om du planerar att producera banners, skärmar och andra högre slutet projekt, måste du överväga en laminator som innehåller de funktioner du behöver för att skapa en bättre produkt.

Tillsammans med de program du har i åtanke, finns det också frågan om hur mycket användning din laminator kommer se på en regelbunden basis. Generellt sett, om du planerar att producera mer än tjugo utskrifter i en viss dag, och ingen av de projekt involverar känsliga material, en av de mer grundläggande modeller kommer att göra fint. Men om planen är att massproducera olika produkter varje dag, är det en bra idé att investera dina pengar i en laminator som är konstruerad för att stå upp till en hel del slitage. Medan kostnaden blir högre på den främre änden, kommer dessa kraftfullare laminatorer lätt pågå längre än två och möjligen tre av de billigare versionerna.

Du kommer också vill överväga om en varm eller en kall laminator är det bästa alternativet för de projekt du har i åtanke. Hot laminatorer möjliggör ett bredare spektrum av temperaturer, vilket gör dem idealiska om du planerar att arbeta med alla typer av laminematerial. Medan en kall laminator har en mer begränsad räckvidd, kommer det att göra lika bra om du bara planerar att arbeta med specifika material som är konstruerade för att arbeta med en kall maskin. Plus, kommer du spara pengar med den kalla laminator, eftersom denna typ tenderar att kosta mindre än den mer mångsidig heta laminator.

Bedöma vilken typ av program du har i åtanke kommer också diktera ditt val av en laminator. Till exempel, om du planerar att kunna skapa projekt som kräver inkapsling, måste du gå med en varm laminator för bästa resultat.

När du har bestämt vad du behöver i en laminator och har identifierat några maskiner som tycks ha allt du behöver, är det dags att checka in i konsumenternas åsikter om dessa maskiner. Kontrollera med konsumentbyråer och online konsumenten advokat webbplatser för att ta reda på hur köpare av dessa maskiner tycker om deras köp. Tänk på att en eller två dåliga betyg inte nödvändigtvis betyda att maskinen är ett dåligt alternativ. Men om du ser ett återkommande tema med anknytning till sådana frågor som drift, kvalitet och livslängd som inte är positivt, skrapa den modellen av din lista och fortsätta leta.

Som med alla större inköp, är det viktigt att definiera dina behov och förväntningar och sedan börja ett metodiskt sökande efter rätt produkt. Donâ € t tillåta dig själv att plocka den första livskraftiga laminator du stöter på. Bokmärk denna information och fortsätta söka. Om den första gör sig vara det bästa alternativet, bra. Men det finns en god chans att du kommer att stöta på ett annat alternativ som kostar mindre, har en bättre garanti, eller är en bättre köp av någon anledning. Tänk på att ditt köp blir något du måste leva med under lång tid. Gör det till en klok man.