Vad är en Kinesiologi test?

July 31

Kroppen samordnar metodiskt alla sina olika system att fungera och gå på rätt sätt. Processen att rörelsen är faktiskt mycket teknisk karaktär, och är testad och studeras genom ett vetenskapligt fält som heter kinesiologi. När en utvärdering ges för att testa kroppens effektivitet, noggrannhet och prestanda, är det som kallas ett kinesiologi test.

I likhet med felaktig anslutning av ett batteri som orsakar ett instrument för att fungera felaktigt, när kroppen upplever hälsofrågor, en viktig ledtråd till problemet är rörelserubbningar eller svårigheter. Genom att utnyttja ett kinesiologi test kan vårdpersonal få en bättre helhetsbild av hur skada, sjukdom, eller sjukdom påverkar kroppen. Eftersom medicinska teorier tyder på att alla system i kroppen fungerar unisont med resten, kan ett internt hälsoproblem orsaka svaghet eller rörelseproblem i musklerna direkt kopplade till det drabbade området; resultaten av en kinesiologi test kan ge värdefull insikt. Denna bedömning kan ge nyttiga information inte bara till rörelse dysfunktion utan även till de interna funktioner i kroppen, såsom kemisk, strukturell eller neurologiska problem som påverkar hur kroppen reagerar och drag.

Eftersom även mindre förändringar i hur en individ flyttar kan ha en inverkan på andra delar av kroppen, upptäcka dessa variationer och försöker rätta till dem är viktigt. Betrakta en skada på ankel orsakar smärta. I sin tur utlöser denna smärta i kroppen för att kompensera genom att halta. Halta kan kasta av den totala rörelsen genom att ändra det sätt benet, höften, och även bålen reagera. Om den lämnas opåverkad, kan compensational tekniker leda till mer dysfunktion. Fast inte användas som ett medel för att diagnostisera ett medicinskt tillstånd, genom att administrera en kinesiologi test kan de drabbade områdena utvärderas och ett behandlingsprotokoll kan sättas på plats för att hjälpa korrigera problemet och begränsa ersättningstekniker.

En kinesiologi testet administreras typiskt till ett område av dysfunktion. Huvud tekniken utnyttjas kallas manuell muskeltestning. Detta är ett enkelt test för att analysera hur kroppen rör sig och hur mycket effekt som finns bakom varje rörelse. Den påverkade kroppsdelen förflyttas genom hela sitt rörelseområde, med hjälp av motstånd, och resultaten är graderade. Generellt, om det inte finns något avbrott i rörelse, kommer muskeln att testa att kunna köra igenom hela skalan av rörelse mot betydande motstånd utan problem. Om ingen rörelse eller muskelsammandragning är närvarande, betyget "noll" ges. Om muskeln kontrakt men lemmen inte kan röra sig, är betyget "spår". Detta betygssystem kan läkare upptäcka svårigheter rörelse och börja en behandlingsregim för att minska risken för permanenta rörelsehinder.