Vad är en tropisk Fish Hatchery?

October 16

En tropisk fisk kläckeri är en tank, eller större anläggning där tropiska fiskar kläcks och får växa i en kontrollerad miljö. I fiskodling världen, tropiska fiskar är de som kan leva i ett akvarium med färskvatten, i motsats till havsfisk, som behöver salt vatten i deras akvarium. Kläckeriet producerar larver för tropiska fiskar industrin. Fisken säljs sedan till individer med sina egna färska vattentanksystem. En tropisk fisk kläckeri kan vara en liten, inomhus drift, och ibland en serie stora utomhuspooler.

Med ständigt filtreras och temperaturkontrollerad vatten, fisk kan kläckas året runt. Utan kläckerier det skulle finnas mycket färre tropisk fisk till salu än är för närvarande tillgängliga. De mindre kläckningsverksamheten behöver bara några tankar med adekvat vattenflöde och filter. De större anläggningar har ofta tankar för avelsbestånd och lek, laboratorier för genetisk manipulation och selektiv avel, liksom flera anställda att köra känslig operation. Avelsbestånd är en grupp av lekmogen fisk valts speciellt för avel och för att återbefolka tropiska fiskar kläckeriet.

Vissa tropiska fiskar har olika lek- och fortplantningsvanor. Den clownfisk, till exempel, alltid leka sent på eftermiddagen. Äggen avlägsnas sedan från den lekande tanken och placeras i en annan tank bort från föräldrarna. Det krävs minst en timme av mörker för larverna kläcks och om någon ljus faller på äggen resterande larver kommer att vänta tills nästa period av mörker att kläckas.

I detta skede larverna är för liten för att livnära sig på något större att mycket små vattenlevande varelser som kallas hjuldjur, eller hjuldjur. De hjuldjur sprids jämnt i den tropiska fisken kläckeri och larverna börjar mata omgående. Ihållande utfodring varannan eller tre timmar ger vanligtvis den härdigaste och mest levande färgade tropiska fiskar. Det tar några dagar innan de unga fiskar kan livnära sig på saltlake räkor, som är minut kräftdjur. Efter en vecka eller så, kommer den lilla fisken brukar vara redo att börja äta en mat av Flingor artemia.

Efter många förändringar av tank vatten, de unga fiskar börjar manifestera sina tropiska färger. Vid denna punkt de starkare och större fiskar överförs till en annan tank för att låta den svagare fiskar en rättvis chans att utvecklas. Fisken är aldrig flyttas med ett nät eftersom detta skulle kunna döda dem. De är oftast överförs med hjälp av en kopp eller väska. Det finns många detaljer att höja och ta hand om ägg och larver, men dessa grundläggande steg är gemensamma för de flesta tropiska fiskar kläckerier.

  • Med ständigt filtreras och temperaturkontrollerad vatten, fisk kan kläckas året runt.