Vad är Syntetisk Winch Banan?

October 6

Syntetisk vinschvajern används på alla typer av vinschar i stället för ståltråd kabel. Tillverkad av flera delar av syntetiska material, såsom Dyneema SK-75 fiber, erbjuder den syntetiska vinschvajern många säkerhetsfördelar jämfört med traditionella ståltråd kabel används vanligtvis på vinschar. Några av fördelarna med den syntetiska vinschvajern är 30 till 45 procent ökar i styrka, minskad vikt jämfört med stålvajer, och extrem flexibilitet. Tendensen av syntetiskt kabel för att undvika att lagra energi gör produkten mycket säkrare i händelse av en trasig vinschkabel.

Vinschar har använts på arbetsplatser, byggarbetsplatser och terrängfordon i decennier med stor framgång. Nackdelen med detta användning, dock är antalet skador som är direkt relaterade eller orsakas av ståltråd kabel som ofta finns på varje typ av vinschapparat i bruk runt om i världen. De skador som orsakas av en tråd vinschkabel kan vara allt från djupa skärsår och punkte från trasiga kabelsträngar till döds till följd av ett kabel knäppa. Den syntetiska vinschvajern var utformad för att minska eller helt eliminera dessa typer av skador och göra driften av vinschar säkrare.

En av de farligaste aspekterna av en ståltråd kabel jämfört med syntetiskt vinschvajern är att den lagrar energi när åtdragna. Denna energi frigörs i en våldsam kick back eller spöstraff åtgärder i händelse av en trasig kabel. Det är inte ovanligt för en vinschkabel för att bryta, och den brutna änden av kabeln kan snäppa tillbaka och skilja de vinsch operatörens ben och armar eller till och med döda operatören. Dessa skador är också tillämpliga på alla åskådare i omedelbar närhet av vinschoperation. Den främsta orsaken till den extrema mängden av skador som orsakas av kabelfästning är bristen på varnings innan den bryter.

Den syntetiska vinschvajern inte lagra energi så här, och en bruten syntetiskt linje resulterar ofta i linje faller halta till marken istället för knäppa tillbaka. En annan fördel när man använder den syntetiska vinschvajern i en off-road eller räddnings ansökan är att den syntetiska linjen flyter i vatten. Den flytande tendens syntetiska vinschvajern gör det överlägsen i vatten räddningar och låg stretch kvaliteter linjen också stöd i att dra och bogsering situationer där vinschlinjen trycks nära sina gränser. Överlägsen nötningsbeständighet och hög utmattningshållfasthet hjälper också till att göra den syntetiska vinschvajern en mycket säker och pålitlig komponent när den installeras på alla typer av vinsch.