Vad är en svarv Tool Post?

May 28

En svarv verktyg inlägg är en speciell klämanordning som stelt håller svarv verktyg eller verktyg för transport av svarven. En grundläggande svarv verktyg inlägg är utformad för att hålla en vridning eller vänd verktyget. Mer typiskt skulle en svarv verktygshållare håller ett eller flera verktyg, beroende på konfigurationen av svarven.

Om svarv verktyg swappas in och ut ofta, kanske en enda verktygs inlägg bli ett hinder. Ofta används en enda-verktygshållare ersätts av ett multiverktyg stolpen, quick-change verktygshållare eller ett vändverktygshållare. Var och en av dessa typer av tjänster kan hålla två verktyg eller mer. Att ha ett verktyg inlägg som kan hålla flera verktyg kan minska Opera € s inställning och / eller övergång tid mellan svarv jobb.

För att använda en multi-verktygshållare, låser svarv operatören det önskade verktyget på plats, lokaliserar därefter mittlinje spindeln med skäreggen av verktyget. Operatören kan behöva flera försök justerar verktygs stolpen och verktyg tills svarv verktyg är korrekt centrerad. Efter det har centrerat och kläms, bör vänd eller vända verktyg kvar med rätt centrumlinjen orientering medan de nya verktygen, även fastspända med samma inlägg, köps in i klippläge.

Ett indexerbart verktygshållare tillåter operatören att låsa upp, index och åter låsa verktygs utan att störa läget för verktygs förhållande till mittlinjen av svarven. En snabb-förändring verktygshållare lätt kan avlägsnas från och bytas ut på svarven. Dessa är särskilt användbart när verktygskraven överstiger verktygskapacitet av en enda tjänst. På så sätt kan en serie verktyg förberedas i förväg och utbytt efter behov.

Dessutom, svarvar också kan utrustas med en bakre verktygshållare. För att använda en bakre verktygshållare, vanligtvis skäreggen av verktyget vänd upp och ned jämfört med den verktygs på främre verktygshållare. Detta gör det möjligt för operatören att använda både främre och bakre uppsättningar verktygs medan du kör svarven i samma riktning.

Ibland verktygs inlägg kan tas bort från svarven helt och hållet. Detta görs för tillgänglighet eller att ersätta dem med valfri verktyg. Innerdiameter / ytterdiameter (ID / OD) krossa eller mala bilagor används ibland i stället för en svarv verktygshållare.