Hur väljer jag det bästa Verkstadsutrustning?

May 23

Konfigurera ett hem eller professionell verkstad kan vara en rolig uppgift, men också en skrämmande en. Det bästa sättet att börja välja den bästa verkstadsutrustning är att bestämma hur du tänker använda den verkstaden. Verktygen, säkerhetsutrustning, och arbetsutrymmen som du behöver beror nästan helt på de jobb du kommer att utföra; en bil butik, till exempel, kommer att kräva specialutrustning såsom en hydraulisk hiss och däckverktyg. En trä butiken kräver träbearbetning verktyg samt ett dammuppsamlingssystem. Välj din verkstadsutrustning utifrån dina specifika behov och din budget.

Oavsett vilken typ av workshopen du skapar, måste du överväga säkerheten framför allt. Detta innebär att du kommer att behöva överväga verkstadsutrustning som kommer att säkerställa korrekt ventilation, belysning, och flamskydd. Luftväxlaren och ventilator systemen bidra till frisk luft cirkulerar utrymmet hela tiden; Detta är användbart i butiker trä där sågspån är sannolikt, liksom andra butiker där skadliga ångor kan byggas upp. Shop lampor kommer att vara nödvändiga för att säkerställa utrymmet är väl tända hela tiden; brandsläckare och första hjälpen kit bör vara närvarande och lättillgänglig i verkstaden hela tiden också.

Du kommer också att behöva överväga om någon av verkstadsutrustning kommer att tas bort från butiken regelbundet. I en trä butik, till exempel vissa typer av sågar är tunga bitar som är avsedda att vara stationär. Andra är portabel och kan avlägsnas från platsen vid behov. En cirkelsåg, till exempel, är liten och bärbar, och den kan användas i butiken eller ut ur den. Vissa typer av bordssågar är emellertid större föremål som är skrymmande och tunga. Om du ska välja enheter som är avsedda att vara stationär, måste du mäta arbetsytan noga för att lista ut vilka verktyg du kan passa i utrymmet säkert.

Annan verkstadsutrustning får användas för att organisera verktyg och material. Stand-up verktygskistor, till exempel, är robusta och tåliga enheter som gör lagring och sortering verktyg mycket enkelt. Dessa verktyg kistor är ofta monterade på hjul för enklare förflyttning runt arbetsytan. Sådana verktyg kistor kan dock vara ganska dyrt, speciellt om du väljer att köpa en större enhet med flera lådor och skåp. Om ett sådant köp inte är möjligt, överväga att köpa pegboard som kan monteras på väggen; verktyg kan hängas från krokar infogas i pegboard.

  • Säkerhetsutrustning såsom skyddsglasögon, bör övervägas för ett garage verkstad.
  • Första hjälpen varor, såsom bandaids, bör vara närvarande i en workshop område.