Vad är ett tandimplantat Bone Graft?

May 31

När en person behöver ha en tand ersatt med en falsk en, måste ett ankare sättas in i käkbenet för att hålla den på plats. Ibland, om området har skadats eller urholkats av tandlossning eller andra infektioner, det kanske inte tillräckligt med ben för att stödja implantatet. I dessa fall kommer tandläkaren behöver göra ett tandimplantat bentransplantat, ett förfarande som bygger upp benvävnaden och även bidrar till att främja bentillväxt.

Det bästa stället att få vävnad för ett tandimplantat bentransplantat är från patienten. Ibland ben kan skördas från implantatstället medan tandläkaren är borrning det att förbereda sig för förfarandet, eller från andra områden i munnen, såsom hakan. I andra fall behöver ben komma från andra delar av patientâ € s kropp, såsom höfter. Denna typ av ben utvinning kommer att utföras på ett sjukhus av en läkare, som sedan kommer att ge vävnaden till tandläkaren för transplantatet.

Om benet inte kan tas från patienten, det finns andra alternativ. Vävnad kan komma från ben banker, där ben skördas från kadaver lagras för användning i medicinska och tandingrepp. Syntetiska material kan också användas, även om den faktiska benvävnad är att föredra för transplantat och vanligtvis ger bättre resultat.

Tandläkaren utför tandimplantat bentransplantat infogar nya vävnaden i lämplig yta på käkbenet, fylla i luckor eller brister som behövs. När transplantatet är klar kommer han eller hon ofta använda en barriärmembran som skyddar området genom att hålla mjukdelsceller från att växa in i den och påverkar bentillväxt. Suturer, nubb, eller skruvar kan behöva användas såväl för att fästa transplantatet eller membranet på plats.

Som med alla kirurgiska ingrepp, det finns vissa risker och biverkningar som förknippas med att ha en bentransplantation. Området kan vara ganska smärtsam och patienten kan behöva smärtstillande. Platsen transplantat kan vara mottagliga för infektion. Vissa patienter kan få en allergisk reaktion eller avvisa graftmaterialet.

När det krävs att ett tandimplantat bentransplantat för ett implantat, kan man lägga till en avsevärd tid till den totala proceduren. Vanligtvis finns det en tre till nio månaders väntetid efter transplantatet innan implantatet och sedan kan utföras tandvård rekonstruktion. Tandläkaren måste se till att benet är helt läkt och är tillräcklig för att stödja implantatet.

  • Som med alla kirurgiska ingrepp, det finns inneboende risker med ett tandimplantat bentransplantation.
  • Det bästa stället att få vävnad för ett tandimplantat bentransplantat är från patienten.
  • Ibland ben kan skördas från implantatstället medan tandläkaren är borrning.
  • En bentransplantation kan vara nödvändig innan tandimplantat kan installeras.