Vad betyder "På Konto" Mean?

May 21

På grund är en term som används i både redovisningskretsar och i populärkulturen. Termen brukar relateras till inrättandet av någon typ av kreditkonto där borgenären erhåller betalningar från gäldenären. När en betalning har mottagits och postat till creditorâ € s huvudbok, är det sagt att en delbetalning har spelats in. Samtidigt används termen används ibland av konsumenterna att be handlarna att placera inköp på ett befintligt kundkonto för avveckling vid ett senare tillfälle.

När utnyttjas som en redovisningsterm på grund har att göra med mottagandet av betalning som helt eller delvis uppfyller en utestående skuld. Till exempel, om en lokal järnaffär sträcker internt kredit till utvalda kunder, kan dessa kunder kommer in under en kalendermånad och köpa olika poster, placera kostnaden för dessa poster på en in-house konto från handlaren. I slutet av månaden, är en faktura genereras och presenteras för kunden. I sin tur, det anbud klient betalning för inköp, antingen lösa hela beloppet eller tillhandahålla en delbetalning som anses godtagbart av båda parter.

För konsumenterna, förmågan begära att en köpman plats inköp på kontot anses vanligen ett privilegium som måste förtjänas. Under åren före användning av laddningsplattor och senare blev vanligt kreditkort, var det inte ovanligt att lokala butiker för att låta lokala medborgare ägarna visste väl att köpa varor på grund, så att de kan betala för dem i slutet av månaden . I vissa delar av världen, denna typ av casual kreditarrangemang fortsätter att vara en gemensam praxis. Även denna typ av arrangemang inte normalt kommer med en kreditgräns, gör handlaren har förmågan att förneka att placera några inköp på konto om han eller hon så önskar.

Idag, på grund betraktas fortfarande som en livskraftig term för användning i redovisningspraxis och rutiner. Användningen av termen bland konsumenterna är mindre uttalad än det en gång var, kanske på grund av det faktum att den utbredda användningen av kreditkort har överskuggat en förlängning av in-house krediter som tillhandahålls av butiksägare i många delar av världen. I vidaste mening, skulle användningen av termen vara lämplig för nästan alla typer av ekonomisk överenskommelse där betalningar för inköp skjuts, eller ens arrangerade i en serie av avbetalning med ränta tillämpas. Detta innebär att även lånearrangemang som bolån och billån korrekt kan beskrivas som att göra inköp på grund.