Vad är en Brasselette?

December 16

En brasselette är ett stycke underkläder liknar en korsett eller bustier. Det har oftast bysthållare koppar och täcker från brösten ner till midjan. Många typer av brasselette har avtagbara axelband och strumpeband hängslen. Som en korsett, accentuerar en brasselette formen av en womanâ € s kropp, men det i allmänhet inte är så tät eller begränsande.

Även kallad en torsolette eller baskisk livstycket, är brasselette inte riktigt lika länge som en korsett, eftersom korsetten täcker vanligtvis kroppen till höfterna. Dessa plagg har ofta stela metall eller plast vistelser längs sidorna, men de kan i allmänhet läggas på av en person medan en korsett kräver oftast en hjälpare att binda upp skosnörena på baksidan. Brasselettes är något längre än bustiers, vilka sträcker sig endast ned till botten av wearerâ € s bröstkorg och lyfter brösten genom att klämma på mellangärdet. Brasselettes är utformade för att accentuera kurvan för midjan snarare än höja bustline.

Termen brasselette är mest använda i brudklädindustrin att hänvisa till mycket fina punkter av underkläder är utformade för att bäras under bröllop klänningar. Bröllops brasselettes är inte avsedda för dagligt bruk, och istället får göras av silke, spetsar, satin, eller andra fina material. Vissa typer kan även kräva en andra person att snöra på ryggen, vilket hearkens tillbaka till sina viktorianska eran ursprung. Bröllops brasselettes är gjorda för att passa en mängd olika klänning nedskärningar, så att de kan bäras med låg-backed, axelbandslös eller dopp hals klänningar.

Det finns några varianter av brasselette. En typ, kallad en bandeau, är tillverkad av mjukt, elastiskt tyg och är avsedd för dagligt bruk. Bandeaux har ofta inte stannar för att driva på revbenen eller midja, men tyget i sig bidrar till att skapa en jämnare siluett och eliminera utbuktningar. Vissa versioner av bandeau har en V-formad tråd i fronten att betona klyvning. De flesta bandeaux har inte bysthållare koppar, och de kan bäras som underkläder, tube tops, eller badkläder.

En annan variant är en längre brasselette kallas en Korsett. Corseletes är även kallat fundamentplagg och locket kroppen från brösten till mitten av låret. En Korsett är en behå och gördel kombineras till ett stycke. Moderna corseletes är utformade för att styra formen av en womanâ € s kropp, oftast genom att lyfta brösten, förträngning midjan, och utjämning höfter och skinkor.

  • Det brasselette är inte riktigt lika länge som korsetten, som en korsett täcker vanligtvis kroppen till höfterna.
  • Bröllops brasselettes är oftast gjorda av känsligt material inte avsedd för vardagsbruk.