Vad är pressjäst?

December 25

Komprimerad jäst är en jästförening som används för bakning och skapa jäst baserade, eller stigande, livsmedel. Vanligast används för att skapa bröd och bageriprodukter, skapar jäst stiga i degen som gör att en platt boll av ingredienser för att bli ett pösigt färdig limpa. Jäst säljs i många olika varianter; pressjäst, medan värderas av vissa för sitt aktiva prestanda, kan vara svårt att lagra och ta hand om, och har en mycket kort hållbarhet.

Jäst är en svamp som ursprungligen samlats in av bryggerier som en biprodukt av öltillverkning och säljs till bagare att baka bröd. Denna encelliga svampar är en aktiv lilla odjuret; när den kombineras med kolhydrater såsom gluten, skapar det bubblor av koldioxid som fastna i degen s elastisk struktur, vilket orsakar en limpa att stiga. Eftersom det är nödvändigt att nästan varje syrat produkt, är extremt viktigt att skapa, förpackning och lagring av jäst.

Pressjäst säljs i block eller tegel, med en hög fukthalt som måste övervakas noggrant. Vanligtvis finns i den kylda delen av livsmedelsbutiker eller butiker bageri försörjnings, pressjäst, även känd som tårta jäst, måste förvaras svalt för att förbli livskraftig. Vissa bagare svär vid utmärkta uppgång och smak som ges av pressjäst, men andra klagar över de petiga villkor och korta 02:58 veckors hållbarhet.

Färska komprimerad jäst är krämfärgad eller beige, och har både fuktiga och smulig egenskaper. Om jästen har vänt brun eller visar tecken på mögel, är det i allmänhet för gammal och ska kasseras. För att kontrollera om pressjäst är fortfarande aktiv, prova smula en liten bit i ett glas något varmt vatten; Om bubblor börjar stiga efter några minuter, är jästen fortfarande tämligen aktiv.

Om köps i fräscha, kylda kakor, inte jäst vanligtvis inte behöver säkras före användning. Vissa torkade komprimerade sorter kräver korrektur i varmt vatten innan du lägger till degen. Proofing vaknar huvudsak upp jästen och aktiverar det, börjar processen med att skapa koldioxid. För att korrektur torkade komprimerade kakor, smula jästen i lite varmt vatten och låt sitta i flera minuter.

För att lagra komprimerad jäst korrekt, prova inslag kakan i flera lager av plastfolie sedan täcka dem i aluminiumfolie. Jäst bör förvaras i ett svalt del av kylskåp i upp till tre veckor. Pressjäst kan också frysas för ungefär ett år, men bör användas omedelbart efter upptining för bästa resultat.

  • Pressjäst finns ofta i den kylda delen av livsmedelsbutiker.
  • Komprimerad jäst är en förening som används för att skapa och bakning stigande livsmedel.