Vilka är de bästa tipsen för Konsolidering Federal studielån?

December 25

För personer med flera studielån som bor i USA, bör processen att konsolidera federala studielån omfatta både en utvärdering av betalningsvillkor samt beaktandet av räntorna. I allmänhet bör de befästa federala studielån också undvika att konsolidera federalt garanterade lån från en privat låneprogram. De som har studielån från andra länder bör kontakta lämplig myndighet för att ta reda på vad dess alternativ är för studielån konsolidering och återbetalning.

För vissa människor, konsolidera federala studielån gör bra ekonomiskt förnuft. Utan lån konsolidering, kan en individ har svårt att göra månatliga betalningar på hans studielån. I sådana fall kan den studerande lida betydande ekonomiska sanktioner, inklusive skador på sin merit och möjligheten att bli stämd för hans studielån balans. Lån konsolidering möjliggör för honom att förlänga betalningar på hans studielån så att han kan minska sin lägsta månadsbetalning. Student lån låntagare bör också överväga att utökad återbetalning enligt lån konsolidering innebär att de sannolikt kommer att betala mycket mer intresse på sina lån över tiden. Om en person är kapabel att göra det minsta månatliga betalningen på hans icke-konsoliderade lån, bör han väga konsekvenserna av konsolidering mot snabb återbetalning noggrant.

För personer som tog ut justerbar ränta studielån före den 1 juli 2006 kan konsolidera federala studielån vara ett bra sätt att minska sina räntor. Efter detta datum i juli, var federala studielån utfärdas på en fast avgift, vilket kan innebära att det inte finns några besparingar i konsolidera studielån. En annan faktor är att det finns vissa lån förlåtelse program som gör det möjligt för människor att eliminera studielån skuld genom en kombination av offentliga tjänster och göra konsekventa betalningar i 10 år på en konsoliderad studielån. Om en individ går in i ett godkänt område i offentlig tjänst, kan konsolidera federala studielån möjligt för honom att snabbt avbryta sitt lån balans efter att ha avslutat sin tjänst.

Federala studielån program erbjuder normalt låntagare betydande skydd som normalt inte tillhandahålls till låntagare för andra typer av lån, inklusive privata studielån. Till exempel, federala studielån låntagare har normalt rätt att skjuta upp återbetalningen av sina lån under vissa omständigheter, till exempel ekonomiska svårigheter eller deras återkomst till skolan. Privata studielån företag normalt inte erbjuder bowers dessa rättigheter, men även om låntagarna är juridiskt skyldig att återbetala privata studielån och kan inte släppa dem i konkurs. Som sådan bör de som har federala studielån bara konsolidera sina lån i en federal studielån konsolideringsprogrammet och inte genom en privat långivare, som konsolidering med en privat långivare kan få dem att förlora sina rättigheter till lån uppskov, lån tålamod, och prisvärd betalningsplaner.

  • En student lån ansökningsblankett.