Hur väljer jag det bästa Transkription System?

February 22

Ett transkriptionssystemet används av många proffs för att göra anteckningar om arbete eller forskning, och välja rätt system kommer att se diktat är enkelt att skapa och använda. Controller-enheter används tillsammans med ett transkriptionssystem, men det finns många olika regulatorer, såsom pedaler och handhållna inspelare. Traditionella diktat endast tillåta ljud eller text, men digitala diktat kan acceptera digitala bifogade filer. De flesta yrkesverksamma dela diktat med andra yrkesgrupper, så dela funktioner kan hjälpa till att effektivisera processen. Det är vanligt att göra misstag samtidigt diktera, så en sömlös redaktör kommer att hjälpa åtgärda dessa problem.

För att tillåta användare att starta och stoppa ett diktat, de flesta transkription systemprogram erbjuder en styrenhet, men det finns många olika regulatorer. De vanligaste är handhållna enheter, pedaler och headset. Användare bör överväga sina arbetsförhållanden och som controller skulle vara den säkraste och mest bekväma att använda. Till exempel, handhållna enheter är bra för användare som sitter vid ett skrivbord, fotpedaler är bra för användare som ofta har ämnen på sina händer eller inte gör ofta har händerna fria och headset är bra för användare som flyttar runt.

Att kunna bifoga en fil till ett diktat kan vara användbart för vissa proffs. Till skillnad från traditionella diktamen, som bara erbjuder ljud- eller text, ger detta användare att dela bilder, textdokument och andra filer som kommer att hjälpa att förklara eller förtydliga diktatet. Samtidigt får användarna som bara behöver en ljudtranskriptionssystemet spara lite pengar genom att inte få den här funktionen.

Bland många proffs, däribland advokater, läkare och forskare, är det vanligt att dela diktat med andra personer som arbetar på samma projekt. Om detta är ett behov, då användare bör välja ett transkriptionssystem som gör det enkelt att dela med sig. Vanliga funktioner som hjälper till att dela är förmågan till e-post diktat och att kunna ladda upp diktat till webbplatser.

Medan de flesta användare försöker undvika dem, inträffar misstag ofta under diktamen. För att hålla dessa misstag från att störa kvaliteten på diktamen, kan en sömlös redigeringsfunktioner hjälpa. Detta tillåter användare att fixa misstag utan att orsaka en märkbar skillnad i ljudet, vilket gör det verkar som om inga misstag inträffade. Det finns både redigeringsverktyg som kan användas efter diktamen är klar och on-the-fly redigeringsverktyg som tillåter användare att spola tillbaka och ändra diktat. Redigeringsverktyg är vanligtvis standard, men vissa transkriptionssystemprogram kan bara erbjuda dem med premium versioner av systemet.

  • Datorprogram har förmågan att transkribera talade ord till skriven text.