Vilka är de bästa tipsen för marknadsföring planering och styrning?

March 6

Marknadsföring planering och styrning är två relaterade begrepp som är centrerade på processen för att utveckla en effektiv marknadsplan. Förhållandet mellan marknadsföring planering och kontroll är det faktum att åtgärder eller kontrollplaner måste genomföras som en del av en fungerande marknadsplan för att hålla hela marknadsföringsprocessen under strama tyglar. En underlåtenhet att genomföra goda kontrollåtgärder för att hålla marknadsföringsprocessen i schack kan leda till fel på marknadsplan. För detta ändamål, vissa marknadsförings kontrollåtgärder inkluderar faktorer som marknadsundersökningar, budgetanalys, en analys av försäljningen, demografiska avgränsning och produktprovkörningar.

En av de faktorer som marknadsplanering och kontroll är att bedriva marknadsföring forskning som syftar till att få insikt i olika aspekter av marknadsföring miljö. Sådana faktorer inkluderar andra konkurrenter, vilken typ av bransch, och fakta som import- och exportkvoter samt tullavgifter. Betydelsen av denna typ av forskning som marknadsplanering och marknadsföring kontroll är det faktum att en sådan kunskap kan tillämpas mot riktiga marknadsföring planering och kontrollåtgärder som kommer att hjälpa företaget att göra medvetna val när det gäller inriktningen av sin marknadsföring.

En analys av den totala budgeten för företaget i marknadsföringssyfte i allmänhet under en angiven period och analys av marknadsföringsbudgeten för särskilda projekt bidrar också till marknadsföring planering och styrning. Veta budgeten kommer att möjliggöra en bättre fördelning och förvaltning av resurserna i marknadsföringssyfte. Detta kommer att hjälpa marknadsföringskostnader företagets kontroll samt håller sig inom den tilldelade budgeten för marknadsföring.

Analysera försäljningsresultaten konkurrenter för liknande produkter i samklang med att studera hur produkten togs emot av konsumenterna kommer att bidra till en effektiv marknadsföring planering och styrning. Företaget kan använda den information de fått från studien att utveckla en bättre marknadsföringsstrategi. Att veta målet demografiska för marknadsföringsinsats kommer också hjälpa till att sätta ett tak för de marknadsföringsinsatser. Till exempel, om företaget vet att dess mål demografiska är unga flickor mellan tre och sju, då det kommer att fokusera sina resurser mot detta segment av konsumenter snarare än att slösa resurser som saluför sina produkter till allmänheten. Denna typ av information är särskilt viktigt när företaget arbetar med begränsade resurser att det måste bevara med hjälp av ett kortfattat och riktad marknadsföring planen.