Hur man använder blodsockeravläsningar

February 24

Att ha förmågan att få en korrekt behandling av din egen blodsockernivå på några sekunder, hemma, var ett viktigt framsteg i diabetesvården, och utan tvekan har bokstavligen räddat liv hos personer med typ 1-diabetes. Men, har den enorma ökningen av fall av typ 2 och de tillhörande kostnaderna i sjukvården några ifrågasätter kostnaderna för testning leveranser för typ 2-diabetes.

(Thereâ € s allmänhet ingen debatt om den kritiska roll blodglucosetestning när lågt blodsocker är en risk som med någon med typ 1-diabetes, eller med typ 2-diabetes och tar insulin, eller någon av de orala läkemedel som stimulerar insulinutsöndring .)

Argumentet är att människor don € t använda informationen från blodglucosetestning att göra ändringar, så varför testet? Bevis tenderar att backa upp det uttalandet, men visar också att när människor med diabetes får undervisning om hur man känner igen och svara på mönster, förbättrar blodglukoskontroll.

Itâ € s förmodligen rättvist att säga att människor som havenâ € t visat hur man använder informationen arenâ € t mycket motiverade att göra testningen ens en gång eller två gånger om dagen.

Att lära sig att använda blodglukostest informationen ger dig viktiga insikter i vilka effekter dina blodsockernivåer negativt och gör att du kan göra ändringar. Den information som erhålls från riktad testning är särskilt användbart om din diabetes inte är i god kontroll. Om du testar efter måltider, till exempel, kan du identifiera specifika livsmedel som spik ditt blodsocker och vad spikar yours får inte påverka andra på samma sätt.

Om din diabetes inte är under god kontroll, kan din läkare ordinera en kontinuerlig glukosmätning test. Detta test innebär att du bär en liten sensor i 3 dagar som läser blodsockernivåer med några minuters, 24 timmar om dygnet. Dessa speciella sensorer don generellt € t visa information för dig att se ut som de som vissa människor med typ 1-diabetes slitage.

Istället din diabetes pedagog kan hämta data och visa upp-och nedgångar i dina nivåer under tredagarsperioden och jämföra tidslinjen med ett rekord du håller av mat, motion och medicinering.

Blodsockernivåerna kan påverkas av dina handlingar, men om du samlar informationen och leta efter mönster canâ du € t vet vilka åtgärder att vidta. Itâ € s inte möjligt att uppskatta din blodsockernivå baserat på hur du känner dig, så gör ett löfte om att dra nytta av detta verktyg som fortfarande är, för det mesta, finns som en täckt kostnad.