Vad är en Brassicaceae?

August 30

Tidigare känd som Gruciferae är Brassicaceae en familj av växter som oftast nämns som senap eller kål familjen. En stor och viktig familjen, innehåller Brassicaceae många vanliga grönsaker, som kål och broccoli, samt prydnadsväxter, såsom Alyssum, och ogräs, som bittercress. Den senaps Familjen består av cirka 330 släkten och 3.700 arter.

Brassicaceae växter kan oftast lätt identifieras genom sina blommor. Arter har generellt kluster av blommor med fyra kronblad bildar ett kors form. Blommor är oftast vita eller gula, men kan vara röd, blå, orange eller rosa. Prydnadsblommor, speciellt, har en större variation i deras kronblad färg. Den korsformade arrangemang av kronblad är vad gav denna familj sitt ursprungliga namn, Cruciferae.

Årlig eller perenn, Brassicaceae växter har oftast två chambered frökapslar och alternerande lämnar klättra upp sin stjälkar. Dessa växter finns främst i tempererade områden i både norra och södra halvklotet. Med ett allmänt världsomspännande distribution är Brassicaceae hittas mest mångsidigt i Medelhavsområdet. Många arter har också glycosinolate, vilket ger dem lukten utmärkande för broccoli eller kål.

De populäraste växter i denna familj finns i släktet Brassica. Dessa växter innefattar kål, broccoli, blomkål, rovor och brysselkål. Kommersiella växter ha tämjts och specifikt uppfödda för att producera växter med oproportionerliga delar. Användningen av anläggningen bestämmer vanligtvis vilka delar som är oproportionerligt stor. Till exempel har kål enorma blad, broccoli stora blomknoppar, samt rovor stora rötter.

Brassicaceae kallas senap familjen eftersom flera arter producerar senap. Brassica juncea är den art som oftast används för att producera krydda kvalitets senap. Pepparrot, en annan krydda, är en produkt av Armoracia lapathifolia, även i familjen. Även om de inte används för att producera pepparrot, rädisor, Raphanus sativus, finns också i det senapsfamiljen.

Fortfarande andra arter används i vanliga livsmedel. T.ex. Brassica napis, även kallad rapsväxt, har flera kommersiella användningsområden. Bladen används i sallader, är hela frön som finns i fågelfrö och bearbetade frön är en ingrediens i rapsolja.

Under det sena nittonhundratalet, ett försök att göra vetenskapliga namn jämnare krävs en ändring av namnet Cruciferae familjen. Enligt de nya riktlinjerna, som släktnamn som behövs har "-aceae" suffix och börja med de vanligaste eller viktigaste släkte i familjen. Således blev Cruciferae Brassicaceae efter släktet Brassica som inkluderar många av de kommersiellt producerade grönsaker.

  • Brassicaceae familjen omfattar vitkål, blomkål och andra korsblommiga grönsaker.
  • Den rapsplanta är medlem av Brassicaceae används för att producera rapsolja.
  • Broccoli är en del av Brassicaceae familjen.