Vad är några Viktiga Olje Fördelar?

August 31

Viktiga olje fördelar kan variera från lindring av fysiska krämpor till behandling av psykiska och emotionella problem. Fördelarna med eteriska oljor är ofta framförts av utövare av aromaterapi, som till stor del tror att dofterna av eteriska oljor har en djupgående effekt på kropp och själ. Eteriska oljor används lokalt eller oralt. Olika eteriska oljor har typiskt olika egenskaper.

Lokalt applicerad, eteriska oljor absorberar oftast lätt i kroppen. Det beror mest eteriska oljor löses i fett och alkohol, så att de kan penetrera huden genom upplösning i kroppens egna fettvävnader. Inandning oljorna kan också tillåta dem att penetrera huden, som droppar av avdunstning från oljan kan komma i kontakt med slemhinnan i näsgångarna. Vissa eteriska oljor är vanligen tas genom munnen.

Många som söker väsentliga fördelar olja gör det av hänsyn till den fysiska hälsan. Eteriska oljor sägs ha en rad hälsofördelar, bland annat öka immunitet. Den eteriska oljan av tea tree växt, till exempel, sägs förhindra förkylningar och svampinfektioner i huden när den appliceras topiskt. Den eteriska oljan av eukalyptus sägs vara effektiv vid behandling av ett antal virus, inklusive genitala och orala herpes, vattkoppor och bältros. Den eterisk olja av kanel anses av många vara en kraftfull anti-virala medel.

Många typer av eteriska oljor ger flera fördelar. Eukalyptusolja, till exempel, anses också vara en effektiv behandling för andnings trängsel vid inandning. Peppermint eter fördelar olja kan omfatta stöd matsmältningen, minskar aptiten och uppfriskande kroppen. Eterisk olja fördelar Rosmarin kan omfatta stöd till hår och hud hälsa, nervsystemet välbefinnande, cirkulationssystemet stöd, och muskelstöd. Den eteriska oljan av myrra sägs ha anti-virala, anti-svamp, anti-bakteriella och anti-inflammatoriska effekter.

Utöver de fysiska fördelarna med eteriska oljor, är det också tros vara ett antal av emotionella och psykologiska fördelar. Aromaterapeuter i synnerhet i allmänhet tror att dofter av många eteriska oljor kan medföra stora förändringar i mentala och känslomässiga tillstånd. Den eterisk olja av lavendel har länge varit uppskattad för sin påstådda lugnande egenskaper. Rose väsentliga fördelar olja tros innehålla mental stimulans och ökad humör. Eterisk olja fördelar Valerian sägs bidra till att lugna kroppen och balansera känslorna.

  • Citrus eteriska oljor är kända för sin upplyftande doft.
  • Lavendel är känd för att hjälpa till med avslappning och ångest lättnad.
  • En burk av lotion som innehåller eterisk olja.
  • Eterisk olja.
  • Rose olja tros öka stämningen och stimulera hjärnan.