Vilka faktorer påverkar Marsvin Livslängd?

August 17

Marsvin är små gnagare som ofta hålls som husdjur. Den typiska marsvin livslängd är mellan fem till sju år, trots att de har varit kända för att leva upp till nio år. Att ge optimal bostäder, kost och bostäder för dessa djur kommer att främja ett långt liv.

Uppmuntra en balanserad och hälsosam kost är ett bra sätt att förlänga marsvin livslängd. Marsvin bör ges matpellets, och det är viktigt att dessa pellets är berikade med vitamin C, som grisar är inte kunde generera detta vitamin på egen hand. Alla marsvin bör ha en konstant tillförsel av timotej hö tillgängliga. Timothy hö fungerar som grovfoder och uppmuntrar matsmältningen, samt ger djuren något att gnaga på. Medan timotej hö uppmuntras, är alfalfahö rekommenderas inte eftersom dess höga kalciumnivåer kan ge magbesvär och njursten. Marsvin s kost bör kompletteras med grönsaker, särskilt gröna bladgrönsaker, för att främja vitaminintag och variation.

För att främja den längsta marsvins livslängd, måste den mest optimala huset tillhandahållas. I allmänhet bör den största buren möjligt köpas. Traditionellt har fyra kvadratmeter (1,2 kvadratmeter) per marsvin rekommenderats, men på senare tid ett minimum av utrymme på 7,5 kvadratmeter (2,3 kvadratmeter) för en gris eller 10.5 kvadratmeter (3,2 kvadratmeter) för två har varit rekommenderas för optimal hälsa. Till skillnad från andra gnagare som tycker om klättring och kan använda vertikal bur utrymme, marsvin är inte ivrig klättrare och föredrar golvyta. Mer utrymme uppmuntrar också motion för att hålla en gris sund kroppsvikt, samt stimulans så att djuren inte blir uttråkad.

Miljön tillhandahålls i ens en rymlig bur är viktigt för växande marsvin livslängd. Även allmänt tillgängliga, är ceder och tall chip strö rekommenderas inte eftersom de ofta innehåller kemikalier som kan vara skadliga för ett marsvin hälsa. Istället strimlat papper, såsom tidningar, bör utnyttjas.

Placeringen av buren är också viktigt. Eftersom marsvin inte kan svettas, om de är belägna i direkt solljus eller nära en värmekälla som de kan drabbas av en värmeslag. Samtidigt bör de hållas borta från kalla områden eller växlar. Helst bör deras miljö vara mellan 65 ° till 75 ° Fahrenheit (18 ° till 24 ° Celsius). Ett område med låg luftfuktighet är också viktigt, eftersom hög luftfuktighet kan främja tillväxten av mögel och svamp i strö som uppmuntrar sjukdom.

Grundläggande hygien är också viktigt för att främja en lång marsvin livslängd. Det är viktigt att rensa ut gammal mat dagligen, samt rena buren av avföring. Vatten bör hållas färsk och ändras minst en gång dagligen. Hela buren bör rengöras varje vecka och nya sängkläder placeras inuti. Att hålla en gris i en ren hem med färsk mat hjälper till att förhindra sjukdom och förlänga marsvin livslängd.

  • Grundläggande hygien är viktigt för att främja marsvin hälsa.
  • Rätt kost kan öka livslängden på ett marsvin.
  • Marsvin är vanligtvis hålls i en rymlig bur.