Vilka är de bästa blommorna för Drying?

December 27

Torkning blommor är ett utmärkt sätt att få doften och känslan av sommaren in i huset på vintern, och kan också användas för att skapa dekorativa arrangemang runt hemmet. Dessutom har de flesta av blommorna som torkar väl är vackra, och kan förbättra trädgården innan du samlar dem för torkning. Som en allmän regel, vid torkning blommor, plocka ut de bästa exemplaren på den enskilda anläggningen, som torkning har en tendens att lyfta fram brister i blommorna. Hantera dina valda blommor noggrant, och försöka ha ett utrymme som avsatts i huset för att torka blommor så att de inte kommer att knuffad eller skadade.

Många av de växter som producerar blommar är lämpliga för torkning är härdiga över en mängd olika zoner. Om du bor i USDA zoner tre till nio, kan du plantera gullris, rölleka, brudslöja, bolltistel, och statice, och planen vid torkning blommor från dessa växter på våren genom sensommaren. Goldenrod är en medicinalväxt som också tillverkar små, fina gyllene blommor på långa stjälkar som kan fylla en torkad blomsterarrangemang. Yarrow producerar lacy blommor i en rad olika färger inklusive röd, rosa och vitt. Babys andedräkt tillverkar små, fina vita blommor som bildar Lacy sprayer på höga stjälkar; annan utmärkt anläggning för att fylla i arrangemang, medan världen tistel former lila tistel huvuden som kan se ganska slående. Statice producerar snäva kluster av klockliknande blommor i en rad olika färger inklusive lila, röd, vit, och rosa. Du kan också växt Söt Annie, en växt som producerar lacy gröna blad som vissa trädgårdsmästare jämföra med fjädrar; det är härdig genom zon 11.

Mindre kalla tåliga växter som trivs i zoner fyra till tio inkluderar bergenia, som producerar små rosa klockliknande blommor, tillsammans med lavendel, vilket luktar gott förutom ser vacker. En annan slående anläggningen är kärlek i en dimma, som har vävnad som lila blommor och spektakulära frökapslar, som båda kan torkas. Man kan också plantera riddarsporre och riddarsporre, vilka båda producerar höga stavar av mångfärgade blommor som sträcker sig från vitt till lila. Vid torkning blommor ur denna kategori, var försiktig, eftersom många av dem är mycket fuktig, och måste torkas ordentligt så att de inte mögel.

Om du bor i ett varmare plats, cockscomb, Victoria blå salvia, och världen amaranth alla trivs i zon sju till 10. Cockscomb tar det namn från dess utseende, vilket förvisso inte likna djupt röd till lila kam av en tupp. Victoria blå salvia gör höga stjälkar av delikat lila blommor, medan världen amarant producerar klöver som blommor i en mängd olika färger. Dessa växter också hålla färgen bra när torkat, vilket gör dem utmärkta val för ljusa och färgglada arrangemang.

Alla ovanstående blommorna hanterar torkning väl, oavsett om de är lufttorkas eller torkas i torkmedel. Kan pressas ytterligare blomningar, en mer förlåtande teknik för torkning blommor. Kom ihåg att spara utsäde vid torkning blommor så att du kan plantera dem igen nästa år, och hålla dina arrangemang på en torr plats så att de inte mögel eller röta. Dessutom bör du hålla torkade blommor i direkt solljus: all energi spend torkning blommor kommer att vara bortkastade om de bleknar och förlorar doft.

  • Det är viktigt att se till att blommorna är väl torkas för att stoppa mögel och röta från att växa.
  • Torkade blommor bör hållas i direkt solljus.
  • Lavendel blommor lufttorka väl.
  • De flesta blommor lämpliga för torkning är härdiga tvärs ett brett utbud av växande zoner.