Vad är Brand Loyalty?

November 7

"Brand lojalitet" är en term som används för att beskriva tendensen att konsumenterna måste hålla med de produkter eller tjänster som är försedda varumärken som de känner och litar på. Varumärkeslojaliteten översätter till återkommande försäljning, så det är i bästa intresse för företaget som bär varumärket att behålla sitt rykte och identifierbarhet för att bibehålla vinst. Förändra utseendet och känslan av ett varumärke kan få katastrofala följder för ett företag, eftersom det riskerar att stöta bort märkeslojala konsumenter som kanske inte känner igen eller litar produkten eller tjänsten i olika förpackningar.

Förutom den större säkerhet som erbjuds av betrodda varumärken, många konsumenter helt enkelt inte vill besväret att prova olika produkter eller tjänster när de har hittat en de är bekväma med. Köpa olika produkter och tjänster kan resultera i bortkastad tid om produkten eller tjänsten är otillfredsställande för konsumenten, för att inte tala slöseri pengar om produkten eller tjänsten återbetalas.

Medan produkter och tjänster med etablerade varumärken är vanligen prissatta högre än generiska produkter och tjänster, de flesta konsumenter känner en större känsla av säkerhet med varumärken för ett antal skäl. Som välkända varumärken beroende på deras rykte för att främja en god affär, det är i deras intresse att aktivt arbeta mot att lösa eventuella konsumenttvister som kan uppstå. Detta ger konsumenterna en känsla av trygghet i att veta att de är mindre benägna att vara utnyttjat och fungerar som en typ av informell försäkring. Stora märken arbeta mer aktivt mot mildra eventuella skador som kan bli följden av missnöjda kunder, som konsumentklagomål som riktas mot stora varumärken automatiskt generera omedelbar och utbredd intresse i media.

En av de mest minnesvärda exempel på förgreningar som kan hända när ett företag avfärdar märkeslojalitet inträffade 1985, då The Coca-Cola Company lanserade "New Coke." En omformulering av företagets självbetitlade läsk, Coca-Cola, "New Coke "lanserades på marknaden att ersätta Coca-Cola efter flera fokusgrupper gav det mestadels positiva recensioner. Mitt besvikelse försäljning och en motreaktion från konsumenter, vilket inkluderade offentliga protester på gatorna i vissa stater, The Coca-Cola Company drog New Coke från hyllorna och återutgiven deras ursprungliga läsk under det nya varumärket "Coca-Cola Classic." Den Coca-Cola Company riktad därefter sina marknadsföringsinsatser mot assuaging konsumenterna genom att köra en kampanj med parollen "Röd vit och Du", i ett försök att återspegla den varumärkeslojalitet och nationell stolthet upplevs av konsumenterna mot deras produkt.

  • Brand lojalitet blev ett stort problem för Coca-Cola när man introducerade "New Coke" 1985.
  • Många konsumenter känner varumärkeslojalitet till Coca-Cola Classic.
  • Kunder som ofta köper märkeskläder har varumärkeslojalitet.
  • Olösta kundtvister kan skicka konsumenter som söker ett nytt varumärke.