Vad är en fas Splitter?

November 5

En fasuppdelande, även hänvisad till som en fasvändare, är en anordning som omvandlar en enfasig ström i två eller flera strömmar av lika amplitud men motsatta faser. Fas hänvisar till polariteten hos den nuvarande. Denna typ av fasdelare görs genom att modifiera olika typer av förstärkare eller optimera en transformator för att effektivt delade strömmar. Dessa verktyg används i stor utsträckning inom tillverkningsindustrin och musikinstrumentindustrin för att styra effektuttaget.

Unity gain omformarförstärkare kan omvandlas till fas splitters. När enheten är aktiverad är två strömmar som produceras från en ursprunglig ström. Man replikerar polariteten hos det ursprungliga ström, medan den andra inverterar den. Denna speciella anordning säkrar inverterad ström.

Ett annat sätt att framställa detta verktyg är att använda en delad last fasvändare. Sedan 1930-talet har dessa anordningar använts för att ge renare ljud från förstärkare. Fasen splitter krets från en split-last fasvändare förbrukar cirka 250 volt ström när dela faser i två, en relativt låg spänning.

Ett differentialpar förstärkare kan lätt modifieras för att bli en fasdelare förstärkare. Det ursprungliga syftet med ett differentialpar förstärkare är att säkerställa att utsignalen är proportionell mot skillnaden mellan spänningen av de två ingångarna. För att orientera förstärkaren mot delning faser, måste en gemensam källa som levererar en konstant mängd ström för båda ingångarna användas. Detta kommer att säkerställa att den totala strömmen från båda ingångarna hålls konstant, så att om en ingång ökar i spänning, måste den andra nödvändigtvis minskar i spänning. Den spänningskompensation leder till produktion av motsatta faser, som är karakteristiska för en typisk fasdelare.

En av de minst komplicerade sätt att tillverka en fasdelare är att använda en transformator. Vanligtvis är en transformator som används för att omvandla en spänning till en annan spänning. Denna teknik utnyttjas för att dela strömmar genom att använda två sekundärlindningar för att inducera spänning, i stället för bara den som används i en typisk transformator. Den nya fasen splitter transformator producerar nu två strömmar från två separata ingångar.

Det finns två huvudsakliga praktiska användningsområden för fas splitters. Inom tillverkningsindustrin används dessa anordningar används för att styra hastigheten av elektriska motorer i alla typer av industriella maskiner. I musikinstrumentet sektorn, är dessa enheter används för att förstärka ström till elektrisk ljudutrustning. De är särskilt eftertraktade för sina energibesparande funktioner. Företag i både industrier minska sina kraftomställningskostnader avsevärt genom att använda en fas splitter.