Vad man kan förvänta dagen för din Ham Radio License Test

October 12

I de så kallade gamla goda tiden, var de högre klass skinka radiolicenser examen sessioner bedrivs i federala kontorsbyggnader av FCC anställda. Dessa dagar, tentor säkert mer bekvämt erbjuds och granskarna är vänligare, men du har fortfarande några nervösa väntan som dagen kommer.

Det bästa sättet att göra bra, naturligtvis, är att vara förberedd - för alla aspekter av tentor, inte bara frågorna. Ju mer du vet, ju mindre du behöver oroa dig.

För några råd om sig redo för den stora dagen, se den närliggande sidofältet "Taming test tiger."

Vad du bör ta med dig till skinkan radiotillstånd testet

Glöm inte att sätta dessa objekt med dig på prov session, oavsett om du licensierad eller inte:

 • Två former av identifiering, varav minst en fotolegitimation, exempelvis körkort eller arbetsgivarens identitetskort
 • Ditt personnummer
 • Ett par pennor
 • En miniräknare
 • (Tillval) Scratch papper (men det måste vara helt tom)

Om du redan har en licens och tar en examen för att uppgradera till en högre klass, måste du också ta med följande:

 • Din nuvarande ursprungliga licensen och en fotokopia
 • Alla ursprungliga Intyg om framgångsrikt slutförande av Examination (ESK) du har och en fotokopia

  Obs: Detta intyg är ditt rekord av att ha klarat en tenta för en eller flera av de licenselement. Om du precis har klarat Technician examen (Element 2), måste du vänta på att FCC att ge dig en anropssignal innan du kommer på luften. För alla andra ändringar licens gör ESK du att arbeta direkt med dina nya privilegier.
 • (Tillval) Din FCC Federal registreringsnummer (FRN) som ersättning för ditt personnummer

Det är inte tillåtet att använda någon form av online-enhet eller dator under tentamen om du inte har ett funktionshinder (och måste du först samordna användningen av stödanordningar med testadministratörer).

Vad du kan förvänta under din amatörradio licens testet

Varje testsession omfattar tre grundläggande steg:

 1. Registrera dig för din examen.

  När du kommer till testsessionen, logga in med ditt namn, adress, och (om du redan har ett) anropssignal. Testadministratörer granska all identifiering och dokument du har. Slutligen betala din provavgiften. (Från och med början av 2013, de största VEC ut en $ 15 provavgiften.)
 2. Gör testet.

  När du startar beror på hur många som har anmält sig framför dig och hur många typer av tester ges. I en liten session, kan du omedelbart börja testet; i en större session, kanske du måste vänta ett tag tills din tur kommer.

  Proven är flervalstester. Du får en broschyr som innehåller test frågor och svar blad för inspelning dina val.

  Varje test tar 15 till 45 minuter. Sessionen kan organiseras så att alla startar och stoppar tillsammans, eller testning kan vara kontinuerlig. VES kommer att förklara processen för din session.

 3. Komplettera din pappersarbete.

Vad göra efter testet

När du är klar med din examen, följ förvaltarens instruktioner för svarvning i dina papper, luta dig tillbaka, och försöka andas ut! Beroende på storleken av sessionen, kan du behöva vänta några minuter innan administratören att betygs dina papper. Vid leasing tre VES kontrollera betygen på alla tentor.

Passing kräver ett resultat på 75 procent eller bättre. (Det är 26 frågor om tekniker och allmänna tentor och 37 på Extra.)

Med all sannolikhet, eftersom du studerat hårt och seriöst, får du ett stort leende och tummen upp från test väghyvlar. Way to go! Du kan äntligen, verkligen slappna av och gå vidare till nästa steg.

Om du inte klarade den här gången, var inte nedslagen. Många sessioner kan du ta en annan version av testet, om du vill. Även om du inte tar den andra chans examen igen direkt, åtminstone du vet repen i en testsession nu, och du kommer att bli mer avslappnad nästa gång.

Låt inte ett misslyckande stoppa dig. Många skinka tvungen att göra mer än ett försök att passera ett test, men de är på luft idag.