Vad är Kinesisk alm?

November 30

Den Kinesisk alm, mest känd som den kinesiska alm, är en tålig träd med en smal stam, vas-formad profil och särskiljande exfolierande bark som ger det en spräcklig, flerfärgad utseende. Denna mängd alm är hemma i Kina, Korea, Vietnam och Japan och har odlats i världen, först förekommer i Europa under det 18th århundradet. Dess små, sågtandade blad, som sprids till en bred baldakin av mjukt hängande grenar, kan förbli vintergröna i varmare klimat, men det är lövfällande i de flesta regioner. Även i kallare klimat, men kan bladen av Kinesisk alm kvar på trädet från när de först knopp i mars till så sent som i december eller januari. I dessa kallare områden, lövverk färger förändras under senhösten, flytta från sin vanliga mörkgrön till en varierad palett, inklusive nyanser av lila, gult och rött.

Kunna trivs i de flesta jordar, är Kinesisk alm ett robust, snabbväxande träd som kräver lite skötsel och underhåll, vanligen med något annat än att fästa en ny planta till en andel för att uppmuntra den att växa rakt. Trädet växer bra i stads- och förortsmiljöer och kan frodas i områden där luftföroreningar, torka och dålig dränering är närvarande. Det är mer motståndskraftiga mot almsjukan än andra alm arter, och i vissa regioner är det ersätter de infödda almar som fallit till sjukdomen. Kinesisk alm kan växa till höjder av (24,4 m) 80 meter hög, men mogna träd sträcker mer typiskt 40-50 fot (12,2 till 15,2 meter). Dessa funktioner har gjort trädet ett populärt val för landskaps längs bostadsgator, innergårdar och torg och på parkeringsplats öar.

De flesta arter av almar kommer blomma och producera frön på våren, men Kinesisk alm inte bära frukt förrän senhösten. Denna frukt, som kallas en samara, har en PAPPERS vinge som sträcker sig från frukt och liknar en helikopter blad. Formen på samara gör att den är lätt att bära med vinden, vilket gör fröet växa bort från moderträd.

I vissa delar av världen, har Kinesisk alm blir för effektiva på att sprida sina frön. Till exempel i Sydafrika, har trädet blivit invasiva och är att ha en skadlig effekt på den inhemska floran. Denna invasiva tendens har noterats i delar av Nordamerika och Australien också, om än inte i samma utsträckning.