Vad är en federal Gas skatt?

December 2

En federal gas skatt är en av flera skatter som tillämpas vid försäljning av gas och diesel vid pumpen. Intäkterna från skatten i allmänhet riktas tillbaka till den federala eller nationella regeringen att finansiera interstate highway reparationer och andra kostnader. Stater, kommuner och andra lokala enheter kan också ta ut en skatt för gasförbrukning. Det är viktigt att notera att det totala priset per gallon gas inkluderar, men är inte begränsade till, grossist kostnaden för råolja, federala och statliga skatter, kostnader och vinster raffinerings, plus distribution och marknadsföring. Därför det totala pris på en gallon gas speglar sammanläggning av alla de underliggande kostnaderna.

I USA, ursprunget av den federala gasen skatten går tillbaka till början av den stora depressionen. Liksom många presidenter, Herbert Hoover ville balansera den federala budgeten, men 1932 var han inför efterdyningarna av marknaden kraschen och de tidiga våndor av en tio år lång ekonomisk katastrof. Försöka öka federala intäkter, kongressen passerade, och president Hoover undertecknade, Revenue Act från 1932. Ingår i lagstiftningen, bland många andra nya skatter, var USA: s första federala gas skatt som var satt till $ 0,01 $ (USD) per gallon .

Ursprungligen lagstiftat, USA federal gas skatten skulle vara tillfällig, men under de följande åren det förlängdes till den gjordes permanent - och ökade till $ 0,015 USD per gallon - genom Revenue Act från 1941. Sedan dess har den federala gasen skatten har stadigt ökat genom olika rättsakter. Skatten nådde en hastighet av $ 0,184 USD per gallon 1993 genom Omnibus Budget Reconciliation Act från 1993, som undertecknades av president Bill Clinton.

Intäkter från USA federal gas skatten har varit anställd genom olika kanaler. Det har ofta använts för att minska underskottet och främst, för att öka USA Highway Trust Fund. Den fond används för att finansiera reparationer och skapande av nya motorvägar och andra vägar, och det används också för att finansiera, delvis kollektivtrafik.

Yttrande har fluktuerat under den federala gasen skatten. Under 2009, som svar på tillsatta råoljepris, vissa länder som Brasilien minskade gasen skatten för att upprätthålla detaljhandelspriserna. Däremot i USA fanns det samtal för att öka den federala gasen skatten för att förnya den krympande USA Highway Trust Fund.

  • President Hoover undertecknade den första federala gasen skatt.
  • Priset på en gallon gas innehåller någon federal gas skatt.
  • Intäkter från gasen skatten riktas tillbaka till den federala regeringen, för att finansiera motorvägs reparationer och relaterade kostnader.
  • Det finns flera skatter som påverkar priset på gas vid pumpen.