Hur du sätter Konfrontation i Boende i Kritiska Konversationer

November 28

Kritiska konversationer är ofta känslomässigt, vilket kan leda till konfrontation. Du kan vända konfrontation i ett kritiskt samtal till boende genom att använda en av tre beprövade metoder. Oavsett om du sparka av det kritiska samtalet eller på den mottagande änden av en potentiellt konfronterande situation, flyttar från argument till samarbetet kommer att skapa mer positiva resultat.

Med lite övning, nästan alla konfronterande situation kan vändas in i en samverkande och tillmötesgående diskussion. Prova dessa metoder för att vända konfronterande ord till mer tillmötesgående och kära.

Fokus på processen och framtiden

Argumente: "Jag fick aldrig några mejl. Du måste ha gjort ett misstag. "

Tillmötesgående: "Jag minns inte ta emot e-post. Om du vill, skulle jag vara glad att titta in i processen tillsammans och ta reda på vad som hände och hur vi kan fixa det. "

Vad har ändrats och varför: I en mening, kan du se tre stora förändringar. Först, "du gjorde ett misstag" förvandlas till en möjlighet att arbeta tillsammans. För det andra, i stället för att anklaga en person, är i fokus för mötet om processen och hur den kan fastställas.

Tredje, snarare än anklagar motparten för att göra något fel, fokuserar mötesgående mening på framtiden och hur man kan förhindra att problemet upprepas.

Bly med fakta och alternativ

Argumente: "Du måste ändra ditt beteende."

Accommodating: "Känslor var höga i förra veckan på kontoret. Jag märkte att yelling på kontoret gjorde gruppmedlemmar återkalla och sluta dela sina idéer på kundmötet. "

Vad har ändrats och varför: Kom ihåg att ingen behöver göra något under en kritisk konversation, så säger någon att hon måste ändra något, speciellt hennes beteende, lätt skulle kunna mötas med fientlighet.

Istället ange fakta och deras effekter från en objektiv synvinkel. Det kan också vara bra att vända eventuellt hårda uttalanden i frågor. Äkta frågor hjälpa till att samla mer information och öppna en dialog, vilket är perfekt för en kritisk konversation.

När du använder frågor för att vända möjligen fientliga konversationer i kooperativa sådana, vara noga med att inte starta den spanska inkvisitionen. Kom till samtal med en genuin önskan att göra saker bättre, att inte sarkastiskt eller kritiskt anklaga någon. En kommentar är inte nödvändigtvis kooperativ bara för att du lägger till ett frågetecken till slutet.

Kom ihåg att saker är alltid möjligt

Argumente: "Det är bara inte möjligt."

Tillmötesgående: "Det är annorlunda än hur vi brukar lösa problem. Är du villig att titta på andra alternativa lösningar? "

Vad har ändrats och varför: Använda orden "aldrig" eller "inte möjlig" stängs omedelbart diskussionen och begränsar antalet lösningar som är möjliga.