Vad är en magdansös kostym?

July 11

Den magdansös kostym anses av många dansare är lika viktig som dansen själv. I många västländer, där magdans är mest populära, är bedlah dräkten främst valt flesta magdansöser. En bedlah är en magdansös kostym med en monterad bh, höftbälte och kjol. Vissa kan inkludera harembyxor i stället för kjolen. Dräkten är ofta omsorgsfullt dekorerad med fransar, mynt, pärlor, eller annan utsmyckning.

Medan den traditionella bedlah är generellt att föredra stil bland magdansöser, kanske andra typer av kostymer bäras i stället. Till exempel i Egypten, har det varit olagligt sedan 1950-talet för magdans att visa stora mängder av huden eller avslöja en exponerad naveln. Följaktligen har baladi klänningen blivit en populär magdansös kostym för egyptiska magdans. Detta ett stycke slida klänning inkluderar ofta ärmar och är i allmänhet bärs med fransar halsduk eller höftbälte. I de flesta andra länder, är bedlah fortfarande den föredragna stil av magdansös kostym, även om några dansare kan välja att bära separata kjolar, haram byxor, behåar, sekvense toppar, scarfs och annan magdans dräkt.

Skor slitna med en magdansös kostym kan vara enkel eller avancerad, beroende på önskemål av dansare. Vissa magdans kan även välja att bära inga skor. Balett typ tofflor och sandaler är vanligen bäras med magen dansare dräkter.

Rekvisita används i magdans anses också vara en viktig del av en magdansös kostym. Dessa kan omfatta sådant som tamburiner, ormar, brand pinnar, fläktar, svärd, eller fingercymbaler. Belly dancing rekvisita används ofta för att lägga variation till en dans och fånga uppmärksamheten hos publiken. Vissa professionella och duktiga magdansöser, dock föredrar att hålla tyngdpunkten på dans själv, och kanske rynka pannan på användningen av magdans rekvisita.

Många professionella magdansöser väljer att ha kostymer skräddarsydda. Den magdansös kostym anses ofta vara en förlängning av den specifika personlighet dansare. Professionell och kunnig magdansöser föredrar ofta att söka upp en designer som kan skräddarsy en kostym som utformats speciellt för dansare. Majoriteten av magen dansare kostymer är tillverkade av formanpassade tyger och ofta inkluderar lös eller flödande överliggande material. Vissa magdans väljer att undvika användning av arbetade dekoration på en kostym så att fokus kan förbli på dans och kompetensen hos magdansös.

  • Magdans dräkter inkluderar vanligtvis en flödande kjol.