Vad är bakning Tom?

August 12

Bakning tomt är en instruktion hittar du för att förbereda en bakad eller delvis bakade pajskalet. Många recept begära en bakning tomt process för en fullt bakade paj skal så att du senare kan lägga ingredienserna. Till exempel är en choklad eller bananer grädde cirkel bakad utan dess huvudsakliga fyllning. Detta senare läggs när pajskalet svalnat.

Det finns några mycket viktiga allmänna anvisningar för bageri- tomma processen. Mycket beror på om du helt eller delvis kommer att baka piecrust. Dessa skiljer sig avsevärt, eftersom lägga våta ingredienser till en delvis bakade skorpa kan vara en katastrof om du donâ € t vet hur man korrekt förbereder skorpan för bakning tomt.

Bakning Tom för ett fullt Bakad Shell

Detta är överlägset den enklare process av de två. En av farorna med att baka tomt är att piecrust kommer att bubbla upp och stiga, lämnar obehagliga klumpar och stötar i din bakade pajskalet. Betydande luftbubblor kan bildas i bakningsprocessen.

För att undvika luftbubblor men för att få en fullt bakade skal, bara måste du sticka den piecrust med en gaffel, ca 6-10 gånger. Skapa perforeringar i jordskorpan kommer att tillåta mest luft att fly från under den. Om du märker en bubbla stiger medan du bakar tom, helt enkelt ge den en annan prick med en gaffel.

Bakning Tom för en Delvis Bakad Shell

Först ut, ignorera tidigare instruktioner. Du kan inte utföra baka tom på samma sätt eftersom det kommer att ha avgjort obehagliga resultat när du lägger vätskor som quiche blandning eller pumpa paj fyllning. Istället ditt mål är att hålla skorpan från att stiga utan att för eventuella perforeringar i jordskorpan.

Det finns många rekommendationer som kommer att föreslå att du kantar unbaked skorpa med aluminiumfolie, fylla den med ett vägt substans som ris eller bönor, och delvis baka. Om du € ve gjort en särskilt känslig skorpa, inte använder aluminiumfolie. Folie kan vara mycket vass och kan lätt perforera skorpa.

Istället överväga att använda en burk, lätt och smidig pajform av samma storlek som den piecrust att du delvis bakning tomt. Placera pajform ovanpå pajskalet, och lägg till en kopp till två av ris eller bönor. Vikten bör vara tillräckligt för att hålla skorpan från bubblar upp eller stigande. Om du märker någon ökning, tillsätt lite mer vikt.

Vad kommer att ske om du baka tom och perforera skorpan är att vätska du lägger till fullo baka paj eller quiche får under jordskorpan. Detta innebär att du vann? € t har det trevligt hårt knaprig skorpa på botten. Även om det fortfarande kan smaka gott, wonâ det € t ger fin kontrast mellan jordskorpan och fyllning som vanligtvis förväntas i en paj.

Bakning Tomma Allmänna instruktioner

Många recept kommer att be dig att kyla piecrust och pajform innan bakning tomt. När ett recept kräver kylning, inte använder någon typ av glas köksredskap. Många märken av klarglas köksredskap, bland annat några av de mest sålda och kära kan brista när de överförs från en kall till varm (kyl till ugnen) miljö. Välj alltid en metall pajform om du behöver kyla unbaked piecrust, så du donâ € t behov av att börja om.