Hur väljer jag det bästa Home Subwoofer Förstärkare?

August 4

Processen att välja det bästa hem subwoofer förstärkare kan bero på vilken hemmabio komponenter du redan har. Om du redan har en subwoofer, så behöver du först för att avgöra om den är driven eller passiv. Powered subwoofers inte kräver ytterligare förstärkning, så att du inte behöver göra några ytterligare köp. Passiva enheter behöver förstärkning, dock, så att du normalt kommer att basera ditt val på faktorer som hur många watt en enhet erbjuder, den fysiska konfiguration och om det har en crossover. Du kan välja en subwoofer som inkluderar en inbyggd förstärkare om har ännu inte börjat att sammanfoga styckena på ditt system, vilket kan gör att du kan spara pengar jämfört med att köpa en separat passiv subwoofer och dedikerad lågfrekventa amp.

Ett hem subwoofer förstärkare är en komponent som ger ström till en dedikerad lågfrekvent högtalare. Det är möjligt att ansluta en hemmabio subwoofer direkt till huvudförstärkaren i ett system, men som kan minska den kraft som är tillgänglig för de andra högtalarna. För att uppnå det bästa möjliga ljudkvalitet, vanligtvis är det bäst att använda en pre-amp utgång från huvudförstärkaren och anslut den till en dedikerad hem subwoofer förstärkare.

Det finns två huvudsakliga typer av subwoofers som kan hittas i hemmabiosystem, och de är kategoriserade utifrån om de inkluderar inbyggd förstärkning. Innan du väljer den bästa hemsidan subwoofer förstärkare, är det först nödvändigt att välja mellan dessa två alternativ. När ett hem subwoofer förstärkare är inbyggd i högtalaren enheten, vanligtvis kallas en aktiv subwoofer. Detta är ett bra val för många människor, eftersom det är enkelt och oftast billigare än de andra alternativen. En hemmabio Lågnivåutgång normalt kan hakas i en aktiv subwoofer, och bortsett från att ansluta enheten till ett eluttag, det finns inga andra anslutningar som skall göras.

Den andra typen av subwoofer kallas passiv, eftersom det är ingenting annat än en högtalare inuti ett hölje. Om du väljer den här typen av subwoofer för ditt hem ljudsystem, kommer det att bli nödvändigt att hitta en dedikerad subwoofer amp. En av de viktigaste faktorerna för att uppmärksamma i detta fall är wattal, eftersom du måste välja en enhet som kan lägga ut tillräckligt med ström för den speciella subwoofer som du har. Du kanske också basera ditt beslut om hur ditt ljudsystem är inställd, eftersom vissa av dessa enheter är rack. En annan funktion som du kanske vill leta efter är en crossover, vilket gör att du kan fästa den högra och vänstra högtalarkanaler till hemmet subwoofer amp för att de låga frekvenser som ska skalas ut.

  • Subwoofers är utformade för att återge basljud med större tydlighet än full range högtalare.