Vad orsakar Tillbaka Scar Tissue?

August 6

Tillbaka ärrvävnad kan orsakas av flera olika medicinska problem och rutiner, men det vanligaste är från operation. Ärrvävnad bildas när kroppen är skadad och former till fibros vävnad som fungerar som en webb, stabilisera det skadade området medan de skadade muskler eller senor försöker läka sig själva naturligt. Dessa sammanväxningar kan så småningom läka på egen hand, kan vara utan att orsaka några större problem, eller de kan vara en stadig källa till smärta för personen som har dem. Även om kirurgi är den främsta orsaken till back ärrvävnad, kan grundläggande skador på grund av repetitiva rörelser och slagskador också orsaka senor och muskler för att bilda sammanväxningar.

Kirurgiska ingrepp orsakar varierande mängder av interna och externa åter ärrvävnad. De externa ärr orsakas av snitt görs av kirurgen eftersom när huden skärs i sektioner, kommer en linje att vara närvarande, bildar ärret som syns. Den inre ärrvävnad liknar de yttre utom för det faktum att de inte kan ses. Som med de yttre ärr, dessa ärr bildas när muskler och fettområden skärs och sprids isär för att tillåta kirurgen tillgång till det skadade området, eller områdena, inom ryggen. Sammanväxningar börjar bildas omedelbart, och när snittet är stängd kommer de att bygga ett band mellan de två sidorna som har klippts, bildar den inre ryggen ärrvävnad.

Repetitiva rörelser kan också orsaka rygg ärrvävnad. Anledningen till detta beror på att när muskler och senor överansträngning själva, kan de sträckas och rip, vilket orsakar inre skador. Som beskrivits ovan, kommer sammanväxningar bildas i ett försök att bilda ett band mellan de två skadade delar, så att de kan läka naturligt. I svåra fall kan sammanväxningar inte kommer att försvinna, men kommer att utgöra i bakre ärrvävnad istället.

Det sista sättet för sammanväxningar att bilda är när slagskador uppstår. Skador på baksidan kan orsaka skador på ryggraden som gör att vätskan rinna in i ryggen, eller kan orsaka svullnad i ryggmärgen. När spinalvätska dräneras till baksidan, fibrösa vävnader bildar, producerar ärrvävnad. Svullnad av ryggmärgen fungerar på liknande sätt som detta förutom att sammanväxningar bildas på grund av bristen på syre inom den omgivande muskler och senor. De syrefattiga områdena kommer att utgöra interna back ärrvävnad i ett försök att bota dem.

  • Ärrvävnad.