Vad är tropiska växter?

August 4

Tropiska växter är växter som är hemma i tropiska regioner i världen. Tack vare de konsekventa klimatförhållandena i de områden där dessa växter utvecklats, de har ett antal mycket specifika anpassningar som gör dem mycket unikt. Många människor i tropiska och subtropiska områden vilja använda tropiska växter i landskapsarkitektur, och de är också hålls som krukväxter och vinterträdgård exemplar över hela världen, med särskilt utmärk exempel hämtar mycket höga priser från special leverantörerna.

Även om alla tropiska växter har utvecklats för att leva i den varma och mycket fuktiga miljön i tropikerna, dessa anläggningar är ganska varierande. Vissa, till exempel, är konstruerade för livet i story, med stora blad för att fånga solljus och droppande vatten, färgglada blommor för att locka fåglar i de svagt upplysta villkoren i story, och kraftiga rötter som är vana vid att mycket rik jord. Andra har anpassat för en trädlevande livsstil bland grenarna i träd i skogen canopy, med epifytiska rötter eller vinstockar liknande växtsätt som syftar till att hjälpa växten klamra till ett träd. Många canopy växter är väl lämpade för containerträdgårdsskötsel.

Många tropiska växter har stora, levande blommor, vilket är en anledning de är så tilltalande i landskapsarkitektur och hem. Vissa av dessa blommor är otroligt genomarbetade, ser mer ut som modern konst än blommor, med exotiska spikar, plymer och ludd. Tropiska växter kan också ha rika dofter som vissa tycker glädjande, och deras blommor och blad är mycket långvariga, så länge villkoren runt anläggningen hålls varmt och fuktigt.

Träd, buskar och vinstockar kan alla hittas i tropikerna. Några exempel på tropiska träd inkluderar plumeria, ylang-ylang, ebenholts, teak och palmer. Hibiscus, orkidéer, gardenia, fågel-av-paradis, och brandborste är några vanliga odlade tropiska buskar och växter, medan bougainvillea, morning glory, passionen vinstockar, och gummi vinstockar är några välkända tropiska vinstockar. I tropiska och subtropiska, dessa växter växer nästan som ogräs, även om de kan kräva lite mer arbete i växthus och i regioner med marginella klimat.

Tropikerna är en av de mest biologiskt skilda regioner i världen, och det finns tusentals kända tropiska växtarter, varav vissa har användningsområden utöver ren dekoration. Vissa plantskolor specialiserade på odling och försäljning av tropiska produkter, och de är en bra resurs för trädgårdsmästare. Det är också möjligt att ta del av stora kataloger och source av tropiska växter dividerat med färg, växtsätt, eller storlek, vilket gör det enkelt för trädgårdsmästare att hitta rätt anläggning för deras behov.

  • Olika typer av palmväxter är tropiskt.
  • Hibiskus är en tropisk växt.
  • Ylang ylang blomma.
  • Plumeria är ett tropiskt träd.