Arbitragemöjligheter för daytraders i marknadsdomstolen Alternativ

January 31

Alternativ utgör grunden för många arbitragestrategier, särskilt för de daytraders som arbetar börsen. Först, många olika typer av alternativ finns tillgängliga, även på samma säkerhet. De två huvudkategorier är sätter som bet på den underliggande säkerheten priset faller, och samtal, som satsat på det underliggande säkerhetspriset stiger.

Puts och samtal på samma säkerhet kommer i många olika lösenpriser, beroende på var du vill satsa priset går.

Vissa alternativ, så kallade amerikanska optioner, kan lösas in när som helst mellan tidpunkten för utfärdandet och utgångsdatum, och du kan utöva andra, så kallade europeiska optioner, bara på att bli gammalt. (För att komplicera saken, amerikanska och europeiska optioner kan utfärdas någonstans.) Med alla dessa val, varnings arbitrageur är skyldig att märka några prisskillnader.

Kanske en dag näringsidkare upptäcker att en dag när ett företag har en stor tillkännagivande, att alternativen börserna verkar vara antar ett något högre pris för aktien än där beståndet faktiskt handel.

Han bestämmer sig för att köpa den underliggande aktien samt en put; Han säljer också ett samtal med samma lösenpris och utgångsdatum som put. Denna strategi skapar en syntetisk säkerhet som har samma payoff som kortslutning säkerhet, vilket innebär att näringsidkaren har dragit igång en Riskfri arbitrage transaktion.

Han köpte ett effektivt säkerhets billigt på aktiemarknaden och sålde den till ett högre pris på optionsmarknaden.