Vad är Bwindi Impenetrable National Park?

January 27

Den Bwindi Impenetrable National Park är en stor bevara i Uganda. Bwindi Impenetrable National Park är en Unescos världsarvslista, och har varit sedan 1994. Parken gränsar till Demokratiska republiken Kongo och är en del av en större region som kallas Bwindi ogenomtränglig skog.

Den Bwindi Impenetrable National Park är cirka 82.000 hektar stora, eller 128 kvadrat miles (330 kvm. Km). Parken är hem för en häpnadsväckande mångfald varelser, och är en av de stora återstående enklaver av biologisk mångfald i östra Afrika. Det finns mer än 300 arter av fåglar, 200 arter av fjärilar, 30 arter av groddjur, 120 arter av däggdjur, och hundratals arter av träd och ormbunkar representerade i parken. Av dessa är ett antal är endemiska, som endast finns inom Bwindi Impenetrable National Park.

Den Bwindi Impenetrable National Park är mest känd, men för de primater som gör deras hem där. Ett stort antal schimpanser och colobus apor kan hittas i parken, vilket gör den till en utmärkt plats att besöka för intresserade i primater. Parken är också känt för sin befolkning på bergsgorillor. Av de cirka 700 bergsgorillor kvar på jorden, mer än 300 finns inom Bwindi Impenetrable National Park, vilket gör den till en av de viktigaste tillflykts för detta kritiskt hotade arter.

Bergsgorillor är en av de mest fascinerande djurarter till många människor. Med sina själfulla ögon, uppenbart intelligens och uttrycksfull karaktär, de trycker på en mycket grundläggande känsla av empati. Den Bwindi Impenetrable National Park är en av en liten handfull platser kvar på jorden där gorillor kan ses i sin naturliga miljö. Det finns fyra vanda grupper av bergsgorillor inom Bwindi Impenetrable National Park, och en av dessa grupper, det Mubare gruppen, är helt vana. De övriga tre, den Nkuringo, Rushegura och Habinyanja grupper, är alla delvis vana.

Planer pågår för närvarande för att vänja ännu fler grupper av bergsgorillor i parken. Även vanda grupper är mer mottagliga för turister, och därmed bidra till att generera mer intäkter för parken själv, det finns farhågor om att ytterligare tillvänjning kan öka risken för sjukdomen överförs från mänskliga besökare till gorillorna. Ändå till frekvensomriktaren för mer finansiering hjälpa skydda och utvidga parken verkar leda till en ökning av turismen.

Parken har få vägar inom det, så nästan alla resor sker till fots. Passerkort behövs för att gå in för att se gorillorna, eftersom antalet besökare tillåts varje grupp per dag är begränsat till mellan sex och åtta. Spårning grupperna kan ta lite tid, och kan innebära en hel del vandring, så bara de som är upp för fysisk ansträngning bör försöka.

Bwindi Impenetrable National Park erbjuder också en rad andra vandringar för dem som inte på jakt efter gorillor. Fågelskådning safaris kan överklaga till fågelskådare reser till området, och för andra mer generella natur vandringar ger möjlighet att utforska den enorma biologiska mångfalden i regionen. Kulturella föreställningar sker på natten, som besökare kan få en känsla för den lokala ugandiska kulturen.

  • Den Bwindi Impenetrable National Park är känd för sin bergsgorillor.
  • Bwindi Impenetrable National Park är mest känd för sina primater, inklusive ett stort antal schimpanser.