Vad är National Donut Day?

January 25

National Donut Day är en inofficiell semester i USA. Det firas den första fredagen i juni varje år. Denna semester är tänkt att hylla munken, eller munk, en populär söt behandla i USA. Förutom att fira denna runda bakverk, är National Donut Day också tänkt att fungera som en hyllning till kvinnliga välgörenhetsarbetare som frivillig för att tjäna trupperna under första världskriget På semester, många doughnutbutiker ger ut gratisprover, medan andra fokuserar mer på välgörenhets sidan av denna semester genom volontär tid eller pengar.

Historien om National Donut Dagen kan spåras tillbaka till 1917. Under denna tid, till Chicago, Illinois gren av Frälsningsarmén kallas för kvinnliga volontärer hjälpa till att lyfta den moraliska av trupper slåss i första världskriget Frälsningsarmén inrättat en serie av små hyddor eller hus utomlands längs striderna fronten där trupperna kunde njuta av en kort paus och lite av gästfrihet. Dessa hyddor var bemannad av frivilliga kvinnor, så kallade donut lassies. De donut lassies tillhandahålls nybakade munkar och kaffe till trupperna i ett försök att hålla humöret hög under de långa dagarna utomlands.

Denna praxis slutade efter första världskriget, men traditionen av tjänsten från Frälsningsarmén fortsatte. Under 1930-talet arbetade organisationen att samla in pengar för att mata de behövande, varav många var utan arbete på grund av den stora depressionen. År 1938 beslutade Chicago Frälsningsarmén för att hylla de modiga donut lassies av första världskriget genom att förklara den första nationella Donut Dagen. Organisationen sålde pappers munkar som en del av en välgörenhets enhet för att mata de hungriga, och även distribueras riktiga munkar till människor i hela staden.

Idag National Donut Dagen är fortfarande allmänt firas som en rolig, inofficiell helgdag. Många populära donut kedjor och fristående bagerier erbjuder gratis munkar denna dag. Andra ge prov, eller erbjuda specialerbjudanden. Vissa ger en gratis munk till varje besökare, medan andra ger en munk utan kostnad endast om något annat objekt köps, såsom kaffe.

Naturligtvis fungerar Frälsningsarmén ändå att påminna människor om den verkliga fokus bakom denna dag. Gruppen uppmuntrar allmänheten att fira genom att göra en donation av tid eller pengar. Alla donationer används för att hjälpa foder behövande människor, och kan användas för matskafferier, soppkök, eller program som syftar till att mata barn eller äldre.

  • Munkar.
  • Choklad glaserade munkar.