Vad är en Hip Brace?

February 12

Även känd som höft ortoser, är höft hängslen regelbundet används av personer som har genomgått höftledsrevisionskirurgi eller kräver en bättre höft anpassning för att lindra smärta. Begagnade postoperativt, höft hängslen är enheter som bidrar till att förebygga höfterna från att flytta in i en felaktig inriktning. Deras utseende är oftast liknar den hos en sele som man kliver in.

En höft brace kan användas för en rad olika skäl, bland annat som stöd för höfterna medan en person läker efter en skada eller återhämtar sig från en operation. Dessa enheter kommer i många stilar för att bäst passa bäraren och dess huvudsyfte. Hip hängslen kan också lindra smärta i benen som orsakas av en stam eller Löparknä. Hängslen kan användas av spädbarn, småbarn och vuxna för att ge dem ordentlig höft inriktning.

Dessa enheter är vanligtvis tillgängliga i en mängd olika färger, men svart och blå är vanligast. Materialen varierar utifrån syftet med stag. Till exempel är vissa hängslen särskilt utformade för att hindra rörelse medan andra är utformade för att göra det motsatta. Olika material kan bättre uppnå dessa mål. Ett populärt inslag är en avtagbar och maskintvättbar foder, även om vissa hängslen kan vara handtvätt eller spot-ren endast.

Normalt kräver en höft stag ett recept från en läkare att förvärva, även om de köper från en internetbutik. Detta gör att enheten täcks en sjukförsäkring plan och hjälper till att förhindra allvarliga skador från att bära en olämplig enhet. Iklädd en riktig åtsittande höften stag är särskilt viktigt för växande barn. Det rekommenderas inte att bära någon typ av hip stag utan att först rådfråga vårdpersonal.

Dessa hängslen är inte begränsade till humant bruk. Hundar som lider av artrit och andra villkor som orsakar ryggsmärtor kan finna tröst genom att bära en höft stag. En brace kan också vara användbar för hundar som inte har god kontroll över sina bakben, eller har svårt att röra sig i sin ålderdom. Liksom höft hängslen för människor, är det viktigt för Doga € s hälsa för en veterinär att godkänna användning av en höft stag före användning. Dessa enheter är allmänt tillgängliga för små, medelstora och stora raser.

Hip ortoser avser ett område i medicin som vill skapa och montering höft ortoser eller hängslen. Orthos betyder rak eller korrekt på grekiska, därav termer ortos, ortodonti och ortopediska. Mest ortoser designen hängslen i allmänhet snarare än bara höft hängslen, dock.

  • En höft stag och sjukgymnastik kan vara nödvändigt efter en höftskada.
  • En höft brace kan användas för att hjälpa en individ att läka efter en skada.