Vad är ett Kvantitet Surveyor?

February 5

En mängd besiktningsman är en konstruktion professionella som styr kostnaderna på ett byggprojekt, med hjälp av olika yrkeskunskaper som förvärvats genom utbildning och praktik. Kvantitet lantmätare sitt ursprung i Storbritannien, där de kan kallas Chartered Antal Lantmätare om de tillhör Royal Institution of Chartered Surveyors, och de kan också hittas i Kanada och många andra regioner i världen. Detta yrke framkom i den 19-talet, då byggprojekt först började anställa personal för att uppskatta, kontroll och hantera kostnaderna.

Kvantitet lantmätare kan vara med ett projekt från den dag idén om ett projekt utvecklas till den slutliga promenad genom när projektet är klart. De är engagerade i uppskattningen processen anskaffningsvärde med sin kunskap om branschen och liknande projekt för att avgöra hur mycket ett projekt bör kosta. En mängd besiktningsman kan fungera för ägaren upphandlande projektet, visa honom eller henne typiska kostnader, eller för en entreprenör, att hjälpa en entreprenör att förbereda ett bud på anbud. Kvantiteten besiktningsman hjälper till att hålla kostnaderna rimliga och rättvisa för att han eller hon är bekant med branschstandard.

När ett projekt är på gång, en mängd besiktningsman övervakar kostnader, hålla projektet på rätt spår, och hjälper till att hålla projektet organiserat ekonomiskt. Kvantitet lantmätare kan fungera för entreprenörer och ägare, som tillhandahåller tjänster som är utformade för att minimera kostnaderna och samtidigt säkerställa att projektet är av hög kvalitet. De är också om verkställighet av standarder, allt från den grundläggande bygg kod till specifika rekommendationer från branschorganisationer som kan överstiga byggkoden.

Kvantitet lantmätare kan också vara involverade efter ett projekt är komplett, med frågor som reparationer och renoveringar. Omfattande kunskaper i ett projekt under byggtiden kan vara användbart för en mängd besiktningsman när du gör uppskattningar om reparationer och andra frågor, och kvantitets lantmätare kan också rådfrågas om som fastighetsskatt, försäkringar och andra kostnader som kan vara förknippade med en konstruktion ämnen projektet. Konsulttjänster på frågor som fastighetsskatt inte erbjuds av alla mängd lantmätare.

Denna typ av arbete kan vara tilltalande för människor som är bra med siffror, tålmodig och skicklig på att bearbeta en hel del information. Folk kan bli kvantitet lantmätare genom ett antal linjer, inklusive formell utbildning och praktisk erfarenhet som entreprenörer och estimatorer. Medlemskap i en professionell organisation rekommenderas för personer som vill avancera inom detta område, som sådant medlemskap kommer med ett antal fördelar, inklusive tillgång till privata platsannonser, möjligheter till vidareutbildning och verkställighet standarder.