Vilka är de olika typerna av Extensor Tendon Repair?

February 5

En extensor senreparation avser alla kirurgiska ingrepp som försöker laga skadade senor att återställa korrekt rörelse och funktion. En senskada är en bandliknande band av bindväv som förbinder muskler till ben. Sträcksenor tillåta kroppsdelen för att räta ut.

Senor blir skadade när det finns ett avbrott i sina fibrer. Detta kan inträffa med någon typ av yttre kraft, inklusive allt från en förkrossande kraft, känd som trubbigt kraft trauma, till en kraftfull stretching till en faktisk nedskärning eller splittring i senan. Om reva i senan lösgör musklerna från benet det kallas en bristning.

De vanligaste områdena för extensor senan reparation inkluderar handen och knäet. De sträcksenor i handen ligger nära utsidan av handen och därmed upprätthålla skador easily.The knät går underbenet till låret. På grund av den komplicerade konstruktionen av knäet, sträckskador är vanliga i aktiviteter som kräver plötsliga riktningsändringar eller hoppar motioner tjänar denna skada smeknamnet "jumper knä". Dessa belastningsskador anstränga senan som orsakar tårar eller revor.

För mindre sprickor i en sena en kort period av vila och immobilisering kan vara tillräckligt för att tillåta senan att läka. När skadan är allvarlig manuell reparation av senan kan krävas för att återställa normal rörlighet och minska smärta. Om senan sliter isär från benet, sett med en senruptur, musklerna kommer inte längre att ha möjlighet att flytta benen. Det är där ett förfarande extensor senan reparation är nödvändig för att sätta tillbaka musklerna till benet.

Under det kirurgiska ingreppet för en extensor sena reparation, är de skadade områdena i senan lagats med stygn eller suturer att binda området tillsammans. Ibland när senan har lidit en allvarlig skada, senor excision, även kallad senor resektion är nödvändigt. Det är här en del av senan avlägsnas.

Efter operationen, är skadade området placeras i en skena eller startspärr för upp till flera veckor för att hålla området stabil och förhindra ytterligare skada. Ibland dynamiska spjälor används. Dessa post-op-enheter möjliggör en liten mängd kontrollerad rörelse för att minska svullnad och minska risken för ärrvävnad orsakar kontrakturer eller en permanent förkortning av muskeln hämma normal rörlighet.

För att återställa maximal funktion och rörlighet efter extensor senan reparation, är flera veckors sjukgymnastik rekommenderas. Sjukgymnastik kan behandla smärta frågor samt ge ordentlig stretching och stärkande tekniker som krävs för att återfå normal muskellängd och makt.

  • Knäskador kan kräva extensor senan reparation.
  • De flesta patienter som genomgår extensor senan reparation kräver flera veckors sjukgymnastik.